logo F1online.skF1online.sk

Alfa Romeo: Nekorunovaný kráľ špeciálnych lakovaní

Kimi Räikkönen so špeciálnym lakovaním
© Twitter/Alfa Romeo F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 2. 2022

Alfa Romeo v stredu oznámila, že nový monopost predstaví až 27. februára. V poradí sa tak stajňa z Hinwilu zaradila na úplne posledné miesto a svoje auto odhalí až po predsezónnych testoch v Barcelone. Pre fanúšikov špeciálnych lakovaní je to však dobrá správa, pretože to znamená jediné, v Španielsku sa Alfa Romeo predstaví s ďalším špeciálnym lakovaním.

To sa v tomto tíme stalo už tak trochu tradíciou. Prakticky každý rok sa monopost Alfy objaví s nejakou tou „špecialitou“. Deje sa tak už od roku 2019, kedy sa na sviatok svätého Valentína objavilo takéto parádne lakovanie.

Alfa Romeo vtedy vyšla na trať vo Fiorane pri príležitosti filmovacieho dňa. Bolo to štyri dni pred začiatkom predsezónnych testov v Barcelone a za volantom sedela nová posila stajne z Hinwilu Kimi Räikkönen.

Valentínska tradícia pokračovala aj v roku 2020, „Alfisti“ sa rozhodli opäť šíriť lásku v tábore svojich fanúšikov a opäť prišli so špeciálnym vzhľadom. Pamiatku patróna všetkých zamilovaných si uctili milostným listom v podobe ďalšieho valentínskeho lakovania. Tím opäť vyšiel na trať vo Fiorane pri príležitosti filmovacieho dňa, opäť s Kimim za volantom a opäť s pôsobivým zovňajškom.

V roku 2021 už valentínska tradícia, bohužiaľ, nepokračovala. Tím to však svojim fanúšikom vynahradil na Veľkej cene Talianska a Veľkej cene Abú Zabí. V prvom prípade upravil svoj zovňajšok na domácom podujatí svojho titulného sponzora, v druhom sa pekným spôsobom rozlúčil so svojimi pilotmi Kimim Räikkönenom a Antoniom Giovinazzim.

My budeme netrpezlivo čakať, či sa Alfa Romeo s niečím podobným ukáže aj v tomto roku. Je viac ako zrejmé, že v Barcelone sa neukáže so svojim tohtoročným lakovaním, pretože to uzrie svetlo sveta až 27. februára pri príležitosti oficiálneho predstavenia nového monopostu.

Súvisiace články

Diskusia