logo F1online.skF1online.sk

Vasseur: Pre Valtteriho je najdôležitejšie byť stredom tímu

Valtteri Bottas
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 12. 2021

Tím Alfa Romeo získal cennú posilu. Valtteri Bottas prinesie do Hinwilu obrovské skúsenosti a nepochybne aj rýchlosť. Po piatich rokoch po boku Lewisa Hamiltona a pod vedením Mercedesu je toho veľa, čo môže tento fínsky pretekár svojmu zamestnávateľovi ponúknuť. Vo veku 32 rokov je na vrchole kariéry a z jeho príchodu sa veľmi teší aj jeho staronový šéf Frédéric Vasseur.

Ten s Bottasom dlho pracoval ešte v jeho juniorských rokoch. Poznajú sa teda dosť dobre a Alfa Romeo sa o jeho zisk veľmi usilovala. Valtteri bude viac ako obstojnou náhradou za Kimiho Räikkönena.

„Poznáme sa dlho. Jazdil pre mňa od roku 2008 do 2012 alebo tak nejak,“ hovorí Frédéric Vasseur, ktorého cituje GPFans. „Bol som k nemu absolútne úprimný a on je taktiež dosť chytrý, aby pochopil, že mu nevieme ponúknuť to isté čo Mercedes.“

„V otváracích pretekoch sezóny v Bahrajne nebudeme bojovať o pole position. Samozrejme, zakaždým je vašim cieľom odviesť čo možno najlepšiu prácu. Myslím si však, že v terajšej fáze jeho kariéry je pre Valtteriho najdôležitejšie, aby bol stredom tímu. Bez urážky smerom k Mercedesu, Valtteri bol vždy v Lewisovom tieni.“

„Jazdiť v Mercedese znamená byť v tieni Lewisa Hamiltona, jazdiť za Red Bull znamená byť v tieni Maxa Verstappena. Je to veľmi náročná situácia pre každého, kto jazdí po boku Lewisa alebo Maxa,“ dodal Vasseur.

Alfa Romeo môže rátať s cennými skúsenosťami, ktoré do tímu Bottas prinesie a cennými finančnými zdrojmi, ktoré naopak poskytne jeho tímový kolega Kuan-jü Čou. Ako na tom tento tím bude o rok, to je veľmi ťažké odhadovať. Posledné dva roky tímu z Hinwilu príliš nevyšli.

„Valtteri prichádza s obrovskými skúsenosťami. Navyše, hlavne v druhej polovici tejto sezóny ukazoval veľmi dobré tempo. Dôvodom bola asi aj skutočnosť, že mal veľmi jasnú predstavu o tom, čo mu prinesie budúcnosť a vďaka tomu sa viac uvoľnil. Verím, že na tom dokáže stavať,“ povedal Francúz.

Súvisiace články

Diskusia