logo F1online.sk

Tento víkend sa mi vrátila sebadôvera, prehlásil šťastný Cunoda

Júki Cunoda
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 12. 2021

Júki Cunoda zapísal na Veľkej cene Abú Zabí vynikajúce štvrté miesto. Toto umiestnenie je preňho nepochybne veľký úspech, aj keď po vyvrcholení titulovej bitky málokoho zaujímalo. To však japonskému mladíkovi nevadilo, radosť mal aj tak veľkú.

Po utrápenej sezóne je tento výsledok presne tým, čo Cunoda a jeho sebadôvera potrebovali. Štvrté miesto a dvanásť bodov tvoria presne 37,5-percentný podiel z celkového bodového zisku japonského mladíka v tejto sezóne.

„Som veľmi šťastný, aký to skvelý výsledok na záver sezóny,“ povedal po pretekoch Cunoda, ktorého štvrté miesto by bolo za obvyklých okolností na titulkoch, no keďže sa v Abú Zabí diali veci, zostal Júkiho výkon a výsledok takmer nepovšimnutý.

„Myslím, že auto bolo tento víkend veľmi silné. Nečakal som, že pretekové tempo bude také dobré, ale bol to skvelý deň. Na konci pretekov som tiež dokázal predbehnúť Bottasa (Júki predbehol Valtteriho dokonca dvakrát, prvýkrát v prvom kole, druhýkrát v tom poslednom), takže som spokojný. Urobil som trochu chybu v poslednom kole v deviatej zákrute. Možno som mohol predbehnúť aj Sainza a byť na pódiu. Snáď niekedy na budúce.“

Ten má za sebou veľmi náročnú nováčikovskú sezónu. Po nádejne vyzerajúcich predsezónnych testoch a deviatemu miestu v otváracej Veľkej cene Bahrajnu, boli očakávania obrovské. Cunoda ich však nedokázal naplniť a celú sezónu zaostával za Pierrom Gaslym naozaj výrazne. Od úvodného nadšenia sa tak prešlo k slovám o tom, že Júki si ďalšie zotrvanie v F1 nezaslúži.

„Je skvelé zakončiť sezónu takto vysoko,“ povedal Cunoda. „Tento víkend sa mi vrátila sebadôvera. Bola to dlhá cesta k jej opätovnému nadobudnutiu, najmä po Imole. Nakoniec som dokázal v úplne posledných pretekoch zapísať svoj najlepší výsledok. Cítim sa celkom dobre a pripravený na ďalší rok.“

Súvisiace články