logo F1online.sk

Frustrovaný Räikkönen: Z auta nevieme dostať maximum

Kimi Räikkönen
© Twitter/Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 7. 2020

Alfa Romeo nedokázala zopakovať bodované umiestnenie z úvodného víkendu sezóny, a to napriek zlepšenému tempu. V pretekoch zahrali niektoré okolnosti proti jazdcom tímu, no Kimi Räikkönen aj tak dokázal doviezť svoj monopost na jedenástom mieste, osem sekúnd za desiatym Daniilom Kvjatom.

Fínsky pretekár bol po pretekoch dosť frustrovaný. Počas víkendu totiž nešli veci vôbec tak hladko, ako by si fínsky veterán predstavoval. V kvalifikácii bol v poslednom pokuse na dobrej ceste zlepšiť svoj čas, no chyba jeho tímového kolegu Antonia Giovinazziho mu neumožnila svoj pokus dokončiť. V pretekoch bol potom veľmi blízko kolízie pilotov Ferrari, kvôli ktorej sa poradím prepadol dolu, hoci to nebol jediný problém.

„Musel som zastaviť skoro, auto sa prepínalo do anti-stall módu,“ povedal po pretekoch Räikkönen, ktorý napriek všetkým týmto okolnostiam dokázal v závere bojovať o bodované desiate miesto. „Potom sme posledných dvadsať kôl museli šetriť palivo. Nebyť toho, mohol som zabojovať o desiate miesto. Je to frustrujúce, no je to tak, ako to je.“

„V závere bola naša rýchlosť na mäkkých pneumatikách celkom slušná, no aj na stredných to bolo v poriadku. Niekedy som mal skutočne pocit, že v pretekoch z auta nedokážeme dostať maximum,“ povedal Iceman.

Jeho šéf, Frédéric Vasseur je síce frustrovaný, že tím si z druhého víkendu sezóny neodniesol žiadne body, no Alfa Romeo si zo Štajerska odnáša aj pozitíva.

„Dostali sme sa blízko k bodom, no tak dôležité desiate miesto sme nevybojovali,“ povedal Vasseur. „Je to frustrujúce odchádzať s prázdnymi rukami, no určite si odtiaľto môžeme vziať aj pozitíva. Naše tempo sa zlepšilo a na trati sme dokázali zabojovať s autami pred nami.“

„Štartovali sme vzadu, navyše Kimi stratil čas, keď sa musel vyhýbať kolízii pilotov Ferrari. Napriek tomu sme sa dokázali vrátiť a takmer aj zabodovať. To je pre mňa znakom toho, že veci sa vyvíjajú správnym smerom. V Maďarsku v tom musíme pokračovať,“ dodal Vasseur.

Súvisiace články