logo F1online.sk

Logan Sargeant bude v Abú Zabí testovať monopost Williams

Logan Sargeant
© Twitter/Logan Sargeant
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko9. 12. 2021

Stále len 20-ročný americký pretekár Logan Sargeant bude mať príležitosť testovať aktuálny monopost Formuly 1 tímu Williams. Stane sa tak už na budúci týždeň v Abú Zabí.

Sargeant pôsobil vo viacerých sériách ako napríklad britská Formula 4, Formula 3, má skúsenosti z európskej Le Mans alebo preteky v Macau. Uplynulý víkend v Džidde si vyskúšal preteky na monoposte Formuly 2.

Testovanie sa uskutoční v utorok 14.12.2021 a v stredu 15.12.2021, pričom tímy majú možnosť otestovať nováčikov jazdou vo svojich aktuálnych monopostoch. Logan Sargeant bude testovať Williams v utorkových jazdách.

„Neviem sa dočkať svojej prvej jazdy v monoposte Formuly 1 a chcem sa poďakovať tímu, že mi zveril túto úžasnú príležitosť,“ povedal Sargeant.

„Strávil som určitý čas v továrni v Grove a zoznámil som sa so simulátorom, čo mi pomohlo získať počiatočnú predstavu o vlastnostiach monopostu FW43B, ale dostať sa na trať bude neuveriteľným zážitkom, na ktorý nezabudnem,“ pokračoval vo svojom vyjadrení americký pretekár. „Do testovania pôjdem s cieľom podať čo najlepší výkon a naučiť sa od tímu čo najviac.“

Nový športový riaditeľ Williamsu, Sven Smeets, dodal: „Veľmi sa teším na to, že uvidím Logana s (monopostom) FW43B a som rád, že mu Williams môže poskytnúť jeho prvú jazdu v mašinérii Formuly 1. Som si istý, že to bude pre neho veľmi špeciálny moment.“

„Aj keď nebudeme jazdiť s 18-palcovými pneumatikami Pirelli, test bude pre tím stále prínosný. Pre Logana to bude tiež neuveriteľne cenná príležitosť plne pochopiť, ako fungujeme na trati,“ zhodnotil Smeets.

Súvisiace články