logo F1online.skF1online.sk

Konečne troška šťastia, povzdychol si Giovinazzi

Antonio Giovinazzi
© Pirelli
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 12. 2021

Tím Alfa Romeo ukazuje v závere sezóny záblesky dobrej formy. Avšak Williams, ktorý v Maďarsku a Belgicku pozbieral veľké body, už zrejme dobehnúť nedokáže. Stajňa z Hinwilu mala v Saudskej Arábii veľmi dobrú rýchlosť, ktorú dokázali pretaviť do zisku dvoch bodov.

Tentokrát sa o to postaral Antonio Giovinazzi, ktorý pretrhol svoju niekoľko mesiacov trvajúcu negatívnu sériu bez bodu. Po zisku deviateho miesta mu preto poriadne odľahlo.

„Konečne troška šťastia!“ zvolal po pretekoch nadšene Giovinazzi. „Už od prvého voľného tréningu sme boli rýchli. Piate miesto hneď v prvom tréningu, potom ten druhý a tretí boli o trochu horšie. Nakoniec v kvalifikácii a pretekoch sme tempo opäť mali. Som naozaj šťastný za tento výsledok, už na štarte sme získali pozície, takže áno, som šťastný.“

„Je to skvelý, skvelý pocit, pretože to je už dosť dlho, naposledy sa mi podarilo bodovať ešte v Monaku. Odvtedy sme veľakrát boli blízko, no nikdy sa to nepodarilo. Celkovo to bol pre mňa skvelý víkend, kvalifikácia, preteky i reštart boli dobré. Získali sme pozície k dobru a väčšinu pretekov sme boli pred Ferrari, ku koncu však na nás boli prirýchli. Som spokojný aj s deviatym miestom, keďže som to už potreboval,“ povedal rodák z mestečka Martina Franca.

Pre talianskeho pretekára a jeho tím je škoda, že si nedokázal udržať siedme miesto. Alfa Romeo by tým znížila stratu na Williams na rozdiel piatich bodov, čo by im pred Abú Zabí ešte dávalo aké-také šance. S desaťbodovým deficitom si však zrejme už poradiť nedokážu.

Vydarené preteky nemá za sebou Kimi Räikkönen, ktorý štartoval dvanásty, avšak po kolízii so Sebastianom Vettelom spadol na pätnáste a vlastne posledné miesto. So svojim dobrým kamarátom vtedy bojovali o jedenástu priečku.

„Predbehol som ho v prvej zákrute, no bol som široký a skončilo to tak, že sme na ďalšej rovinke šli bok po boku,“ spomína na súboj s Vettelom samotný Räikkönen. „Snažil som sa zostať na trati a udržať na vonkajšej strane, ale neviem, možno si myslel, že obaja pôjdeme rovno. Kompletne to zruinovalo moje preteky, nedalo sa už odtiaľ vrátiť späť.“

Súvisiace články

Diskusia