logo F1online.skF1online.sk

V prvom tréningu najrýchlejší Hamilton, druhý Verstappen stratil len 56 tisícin

Lewis Hamilton
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 12. 2021

Saudskoarabský víkend nám začal v pohodovej atmosfére. Žiadne nehody, žlté vlajky alebo incidenty. Tímy boli veľmi sústredené a aktívne. Najdôležitejšie bolo na novom okruhu pozbierať čo najviac dát. Najrýchlejší čas zajazdil Lewis Hamilton, ktorý tesne zdolal Maxa Verstappena.

Holandský pretekár bol v Džidde nezvyčajne aktívny. Dlho sa držal na čele, pritom svoj čas zajazdil na tvrdých pneumatikách. Po prezutí na softy to už z jeho strany taká sláva nebola, Red Bull očividne musel siahnuť po zmenách v nastavení. Naopak, Mercedes mal pomalší začiatok, no monoposty tohto tímu boli na softoch dostatočne rýchle. Najrýchlejší čas prvého tréningu tak nakoniec zajazdil Lewis Hamilton.

Verstappen odpovedal v samom závere, keď už aj na jeho Red Bulle začali mäkké pneumatiky fungovať. Bol veľmi blízko, no napokon mu patrí druhé miesto s stratou 56 tisícin sekundy. Tretí skončil Valtteri Bottas.

Trochu obavy vyvoláva rýchlosť Sergia Péreza, ktorý sa v podstate ani raz za 60 minút nepozrel do najlepšej desiatky a napokon skončil jedenásty.

Bitka sa nám rozohrieva aj v strede poľa. Pohľad na najlepšiu desiatku ponúka viac-menej obvyklé mená. Na okruhu, kde je významným faktorom rýchlosť na rovinkách, očakávame viac od McLarenov a AlphaTauri. Pierre Gasly skončil štvrtý. Na peknom piatom mieste sa objavil Antonio Giovinazzi, ktorý mierne prekvapil. Zdolal dokonca aj oboch pilotov Ferrari, ktorí sú hneď za ním. Ôsme miesto patrí Danielovi Ricciardovi a najlepšiu desiatku uzatvárajú Fernando Alonso a Sebastian Vettel.

FOM

Súvisiace články

Diskusia