logo F1online.sk

Räikkönen o svojom konci: Niet prečo smútiť, teším sa

Kimi Räikkönen
© Sauber Media Hub
Milan Kubala
Milan Kubala2. 12. 2021

Kimi Räikkönen má pred sebou nielen posledné dve podujatia tejto sezóny, ale aj celej kariéry. Mnohým fanúšikom prirástol k srdcu a v budúcej sezóne im bude na štartovom rošte istotne chýbať, no on nežiali. Na formulový dôchodok sa vraj aj celkom teší.

Ak Iceman nastúpi do posledných dvoch pretekov, po sezóne bude mať pri svojom mene 353 veľkých cien, o celých 30 viac ako predchádzajúci držiteľ rekordu Rubens Barrichello. Stíhať ho bude Fernando Alonso, ktorý zrejme latku posunie ešte vyššie; momentálne mu na Räikkönena chýba šestnásť pretekov.

Fínsky veterán však už nemá veľkú chuť zveľaďovať túto štatistiku a i preto sa rozhodol po tejto sezóne odložiť pretekárske rukavice na klinec. A napokon, komu by sa aj chcelo pridávať umiestnenia v druhej desiatke, keď máte na konte majstrovský titul, 21 víťazstiev a viac ako stovku pódií?

“Neviem, prečo by ma to malo dojímať,” vyhlásil Kimi Räikkönen, z ktorého sa novinári snažili vypáčiť, aké má pocity z odchodu do dôchodku. “Teším sa naň. Som rád, že to čoskoro bude za mnou. Nie je to nič smutné, nie je na tom nič zlé. Myslím si, že je to fajn.”

Na rozlúčku s Fínom Alfa Romeo v továrni v Hinwile zorganizovala aj večierok. Keď sa mal k nemu vyjadriť, jeho odpoveď nikoho neprekvapila. Vraj “nemám k nemu veľmi čo povedať”. Odvážny pokus niečo z neho vytiahnuť.

“Samozrejme, bolo fajn vidieť všetkých tých ľudí,” poddal sa nakoniec. “Bol som tam poslednýkrát, tak som prišiel aj s rodinou, chvíľku sme sa zdržali. Videl som teda všetkých ľudí a popodpisoval som im dosť veľa vecí. Bolo to milé.”

Na posledných dvoch víkendoch vraj od Kimiho nemáme očakávať nič neočakávané, prístup zostáva rovnaký. “Sú to ako akékoľvek iné preteky, pokúsime sa skončiť čo najlepšie. Čaká nás nový okruh, nuž uvidíme, čo sa stane, no ja ako vždy budem robiť normálne veci, snáď získam dobrý výsledok a medzitým sa zabavíme.”

Súvisiace články