logo F1online.skF1online.sk

Vasseur je presvedčený, že Alfa Romeo sa vráti k forme spred troch rokov

Frédéric Vasseur
© Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 12. 2021

Tím Alfa Romeo za sebou nemá práve najvydarenejšie obdobie. Čiastočne za to môže zhoršená výkonnosť pohonných jednotiek Ferrari, ale nielen tá. Partička z Hinwilu zaznamenala v posledných dvoch sezónach v súčte 19 bodov, kým v len v roku 2019 zapísali 57 bodov a v roku 2018 presne 49 majstrovských bodov. A presne na takúto úroveň by sa šéf tímu Frédéric Vasseur rád dostal v budúcom roku.

Alfa Romeo a celá skupina Sauber má za sebou divokú päťročnicu plnú vzostupov a pádov. Po nevydarených posledných dvoch sezónach sa tím chce vrátiť k tomu lepšiemu, čo za posledné roky zažil.

„Posledné dve sezóny boli pre nás trochu náročné, no roky 2018 a 2019 boli naopak oveľa lepšie. Musíme sa vrátiť do stredu poľa a častejšie sa prepracovať do Q3,“ prehlásil Vasseur. „Už koncom roka 2020 sme prestali vyvíjať súčasné auto a plne sa sústredili na nový projekt pre sezónu 2022.“

„Myslím si, že Ferrari takisto urobí krok vpred a som presvedčený, že budeme späť tam, kde sme boli v roku 2018,“ dodal Vasseur.

Jeho tím bude musieť takisto veľmi rýchlo „zaškoliť“ novú jazdeckú dvojicu, čo pri generálnej zmene pravidiel nie je nikdy ideálne. Šéf tímu je však s novou skladbou spokojný.

„Je to dobrá kombinácia. Valtteri je veľmi skúsený a darí sa mu. Má za sebou fantastickú druhú polovicu sezóny a do tímu prinesie svoje skúsenosti. Po jeho boku budeme mať nováčika z Formuly 2, pre ktorého je dôležité mať nejaký referenčný bod,“ hovorí Vasseur.

„Vždy sa snažíte posilniť váš tím a vylepšiť ho na niektorých pozíciách. Presne to aj robíme, no zatiaľ si to nechám pre seba,“ dodal Vasseur.

Súvisiace články

Diskusia