logo F1online.sk

Naše dnešné tempo bolo šokujúce, prehlásil Gasly

Pierre Gasly
© Twitter/AlphaTauri
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 11. 2021

Tím AlphaTauri dnes asi definitívne prehral súboj o piate miesto Pohára konštruktérov. Iste, matematická šanca tam stále je, no dohnať stratu 25 bodov na dvoch podujatiach, je takmer nemožné. Pierre Gasly i Júki Cunoda boli v Katare skrátka pomalí. Francúz štartoval z prvého radu, no šachovnicovú vlajku preťal na jedenástom mieste.

Pilot AlphaTauri v sobotu zapríčinil žlté vlajky, ktoré Max Verstappen a Valtteri Bottas nerešpektovali. Trochu paradoxne sa tak vďaka vlastnej chybe posunul zo štvrtého miesta na druhé. V pretekovom tempe však Gaslyho monopost totálne vybuchol.

„Objektívne povedané, naše dnešné tempo bolo šokujúce. Ja aj Júki sme štartovali v najlepšej desiatke a obaja sme sa masívne prepadli,“ povedal po pretekoch Gasly.

„Skúsili sme ísť na dve zastávky. Mali by sme byť vďaka tomu rýchly, keďže môžete viac využívať pneumatiky než ostatní, no nemali sme tempo. Skúsil som na to tlačiť najtvrdšie ako som mohol, no auto sa strašne kĺzalo a pneumatiky prehrievali. Aktuálne nemáme odpoveď na to, čo sa stalo.“

„Ani v piatok neboli pretekové simulácie príliš dobré. V kvalifikačných sme dokázali dať dokopy niekoľko dobrých kôl. Musíme to celé preskúmať, no aktuálne nemáme odpovede na to, čo sa stalo, ale bolo to veľmi frustrujúce,“ dodal francúzsky pretekár.

Pre AlphaTauri to je veľmi zlá správa aj z pohľadu Pohára konštruktérov. Alpine dnes vybojoval 25 bodov, kým celok z Faenzy ani jeden. Dve podujatia pred koncom je tak rozdiel presne 25 bodov. Toto už asi tím okolo Franza Tosta nedokáže dohnať.

„Môžeme im len pogratulovať,“ povedal Gasly. „Odviedli oveľa lepšiu prácu než my. Štartovali sme pred nimi, no ich tempo bolo skrátka neuveriteľné. Dostával som do vysielačky správy, aké jazdia časy a aj keď som na to tlačil najviac, ako som len mohol, nedokázal som sa vyrovnať ani Estebanovi. Objektívne teda odviedli oveľa lepšiu prácu a nedá sa na to nič iné povedať. Nabudúce sa to pokúsime zlepšiť.“

Súvisiace články