logo F1online.sk

Giovinazzi: Nie je ľahké jazdiť s neznámou budúcnosťou

Antonio Giovinazzi
© Alfa Romeo
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko28. 10. 2021

Alfa Romeo podpísala novú zmluvu s Valtterim Bottasom. Fínsky pilot bude súčasťou tímu od roku 2022, avšak v súčasnosti ešte nie je známe meno jeho tímového kolegu. Súčasný pilot talianskeho tímu, Antonio Giovinazzi priznal, že nie je jednoduché jazdiť s nejasnou budúcnosťou.

„Určite, nie je to ľahké. Ak túto otázku položíte všetkým pilotom, odpovedia, že to nie je jednoduché. Chcete vedieť, čo budete robiť na budúci rok, či budete tu alebo nie,“ povedal Giovinazzi novinárom v priebehu Veľkej cene Spojených štátov 2021.

Zatiaľ čo taliansky pilot má v podobe svojich konkurentov hneď niekoľko nováčikov, priznal, že v tejto fáze svojej kariéry je zvyknutý na to, že z dlhodobého hľadiska nemá istotu svojho zamestnania.

„Nie je to ideálne, ale situácia je teraz pre mňa taká, aká je, a ja sa pokúsim urobiť všetko, čo je v mojich silách, aj keď je na mňa vyvíjaný tlak,“ povedal 27-ročný Talian.

„Ale ako som už veľakrát spomenul, pre mňa to bolo v septembri, v októbri vždy takto, vždy som mal nejaké problémy s tým, čo budem robiť v priebehu budúcej sezóny, a to sa deje aj tento rok,“ pokračuje pilot tímu Alfa Romeo.

„Tento problém nie je v mojich rukách, takže to nie je moje rozhodnutie. Čo môžem urobiť, je priniesť výsledky, byť rýchly a potom uvidím, ako sa (Alfa Romeo) rozhodne,“ zhodnotil Antonio Giovinazzi.

Giovinazzi svojej situácii pravdepodobne nepomohol, napríklad svojim konaním v Turecku, kedy neuposlúchol príkaz tímu na uvoľnenie miesta v prospech svojho tímového kolegu, Kimiho Räikkönena.

„Myslím si, že je to problém, ktorý sa niekedy objaví a objavil sa už v minulosti. Ale pravdupovediac nerád to tu komentujem, rád by som o tom diskutoval s tímom,“ povedal Giovinazzi.

„Nie je to však prvýkrát a dôležité je, že teraz sme v poriadku, všetko je v poriadku. Verím svojmu tímu, oni veria mne, takže jediná vec, ktorá je teraz dôležitá je, že získame body. Toto chceme my všetci,“ uzavrel Antonio Giovinazzi.

Súvisiace články