logo F1online.sk

Leclerc: Veľmi dobré a veľmi nudné preteky

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 10. 2021

Pilot Ferrari Charles Leclerc predviedol v Austine opäť svoju triedu. V kvalifikácii bol asi o dve desatiny rýchlejší než ostatní jazdci „zvyšku sveta“ a o krok napred bol aj v pretekoch. Do cieľa prišiel na cennom štvrtom mieste s náskokom 24 sekúnd na Daniela Ricciarda.

Charles sa od úvodu pretekov nepozeral za seba, ale len pred seba. V jednom momente dokonca pomýšľal na útok na pódiové priečky. Tretí Sergio Pérez sa v horúčavách a bez nápoja trápil, no Mexičan bol pre Ferrari až príliš optimistickým cieľom. Výsledné štvrté miesto a zníženie straty na McLaren v Pohári konštruktérov sú však určite pozitívne.

„Boli to veľmi dobré a pre mňa aj veľmi nudné preteky, pre náš tím však pozitívne. Auto malo neskutočnú výkonnosť. Na tejto trati sme neočakávali z našej strany takú rýchlosť, takže je to skvelé prekvapenie. Všetky vylepšenia fungujú ako sme chceli a smerom do budúcna to vyzerá dobre. Snáď si toto momentum udržíme do konca sezóny,“ prehlásil Leclerc po pretekoch.

„Výkonnosť bola veľmi dobrá a mohol som vidieť Sergia predo mnou – bol len o desať sekúnd vpredu – podľa mňa sme v posledných dvoch stintoch boli možno aj o trošku rýchlejší než oni. Pomýšľal som teda aj na pódium, ale to sa nepodarilo,“ dodal monacký pretekár.

Pre Ferrari je momentálne prioritou celkové tretie miesto v Pohári konštruktérov. Stratu na McLaren skresala Scuderia na 3,5 bodu. V Istanbule i Austine bola výkonnosť tímu sľubná a dnes si Leclerc vypracoval na Ricciarda takmer 25-sekundový náskok.

„Buďme realisti. Stále to je medzi nami veľmi tesné a aj keby sa po takýchto pretekoch mohlo zdať, že sme o dosť vpredu, nie je tomu tak. Potrebujeme veľmi, veľmi tvrdo pracovať a čaká nás tesná bitka,“ povedal Leclerc.

„Musím povedať, že sme v tejto sezóne priniesli na auto len dva alebo tri upgrady, no tie nás posunuli o veľký krok dopredu. To smerom do budúcna vyzerá dobre,“ dodal.

Charles dnes odjazdil osamelé preteky mimo záberov kamier. Stále si ich však nesmierne užil. Austin bol za týchto podmienok unikátnou výzvou pre všetkých.

„Bolo to neuveriteľne náročné a fyzicky to boli jedny z najťažších pretekov. Singapur je taktiež ťažký, ale v inom zmysle. Tam je len veľmi teplo. Tu v Austine sú prvý a tretí sektor fyzicky náročné, no pridajte k tomu ešte hrboľatý povrch a horúčavu,“ povedal Leclerc.

Súvisiace články