logo F1online.sk

Obe AlphaTauri v najlepšej desiatke: Auto akoby ožilo, hovorí Gasly

Pierre Gasly
© Twitter/Scuderia AlphaTauri
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 10. 2021

Od ťažkého piatka k veľmi dobrej sobote. Obaja jazdci tímu AlphaTauri dokázali v istanbulskej kvalifikácii postúpiť do Q3, čo je pre stajňu z Faenzy skvelý úspech. Pierre Gasly (nie po prvýkrát v tejto sezóne) odštartuje z druhého radu, Júki Cunoda sa prepracoval do Q3 a odštartuje deviaty.

Bol to pre AlphaTauri problematický víkend. Pierre Gasly sa v piatok veľa sťažoval, dokonca prišiel s veľmi zaujímavou vysielačkou, keď sa tímu posťažoval, že „nemá dosť dlhé ruky, aby zatočil“, čím samozrejme narážal na problém s nedotáčavosťou svojho monopostu. V sobotu sa však všetko na dobré obrátilo.

„Musím povedať, že som naozaj rád, pretože piatok bol ťažký,“ povzdychol si Gasly po skončení kvalifikácie. „Auto bolo strašne nedotáčavé a nepozdávalo sa mi ani vyváženie. Vyžiadal som si preto celý rad zmien a nakoniec som dostal od tímu veľmi konkurencieschopné auto. Veľmi som si to užíval dopoludnia aj popoludní. Auto akoby ožilo, bolo omnoho lepšie vyvážené a nakoniec som skončil piaty. Máme za sebou jednu z našich najlepších kvalifikácií.“

„S Charlesom to bolo veľmi tesné a ani Max nebol veľmi ďaleko. Môžeme si teda z kvalifikácie odniesť množstvo pozitív a teším sa na preteky,“ dodal Gasly.

Po frustrujúcej sobote v Rusku je to pre Gaslyho a AlphaTauri tá správna satisfakcia. Francúzsky pretekár tiež pochválil svoj tím za spôsob, akým dokázal zareagovať na chyby zo Soči.

„Veľa sme o tom hovorili a myslím si, že sme sa všetci poučili. Tím odviedol veľmi dobrú prácu. V piatok sme neboli v najlepšej forme, ale v sobotu sme dokázali vďaka zmenám súperiť s Ferrari. Som teda pred pretekmi spokojný a plný sebadôvery,“ dodal Gasly.

Spokojný mohol byť aj jeho tímový kolega Júki Cunoda. Tomu sa podarilo prebojovať do tretej časti kvalifikácie, hoci to má trochu „háčik“. Japonský pretekár to dokázal za pomoci najmäkších pneumatík, ktorých životnosť sa v piatkových tréningoch dala počítať doslova na metre.

„Je to pre tím dobrý deň. Dokázali sme sa v priebehu víkendu posúvať. Ak mám byť úprimný, očakával som v kvalifikácii lepší výsledok na základe nášho tempa v tréningoch. Nie som teda celkom spokojný, ale postup do Q3 a štart v najlepšej desiatke je pozitívny,“ povedal Júki Cunoda.

Súvisiace články