logo F1online.sk

Icemanovi tieklo do topánok: Najjednoduchšia vec a nevieme ju opraviť!

Kimi Räikkönen
© Alfa Romeo
Milan Kubala
Milan Kubala8. 10. 2021

Kimiho Räikkönena problémy s nápojovým systémom sprevádzajú už poriadne dlho a tento boj sa nie a nie skončiť. V druhom piatkovom tréningu na Veľkú cenu Turecka sa problémy vrátili, čo skúseného Fína dosť naštvalo. Hoci už svojmu tímu niekoľkokrát vysvetľoval, aby dali tento systém konečne dokopy, Alfe sa to celkom nedarí.

“Nie, nie, Kimi, nie, nebudeš mať nápoj,” zneli slová Räikkönenovho inžiniera na Veľkej cene Maďarska 2018, ktoré vo formulovej komunite zľudoveli. Krátka výmena, v ktorej síce Iceman a jeho inžinier hovorili jedným jazykom, no neboli na jednej vlne, sa budú už navždy spájať s populárnym Fínom.

Odvtedy Räikkönen odjazdil viacero pretekov bez nápoja, naposledy tento rok v Monaku. “Ešte jedna vec. Zas sa tá *** trubička uvoľnila v zahrievacom kole. Ten *** filter som mal celé preteky za chrbtom. Neviem, ako môže byť také ťažké zapojiť to poriadne.” Inžinier mu sľúbil, že to s mechanikmi preberie.

Zdá sa, že napraviť to nie je také jednoduché. “Voda mi tečie do mojich *** topánok, pretože váš nápojový systém preteká ako ***!” zlostil sa Kimi Räikkönen počas druhého tréningu v Turecku. “Ako je možné, že je také ťažké spraviť tie jednoduché veci poriadne?”

Inžinier mu odvetil: “Podľa všetkého nebola zapnutá pumpa, takže to možno tečie niekde inde.” “Áno, pretože som to odpojil!” reagoval namosúrený Fín, ktorý mal už po krk toho, že mu nápoj nefunguje poriadne. “Neustále mi to tieklo do mojej *** prilby, tak som to odpojil a teraz… Neviem, čo sa do *** deje. Najjednoduchšia vec v celom aute a my ju nevieme opraviť,” povzdychol si.

Pohľad na výsledkovú listinu Icemanovi náladu veľmi nevylepší. Piatok uzavrel len na jedenástej priečke. Antonio Giovinazzi skončil desiaty viac ako tri desatiny pred kolegom.

V sobotu by to však mohlo byť lepšie, podľa Giovinazziho jeho tím má na to, aby prenikol do najlepšej desiatky. “Dnes sme mali pozitívny piatok. Podmienky boli oveľa lepšie, mali sme oveľa viac gripu v porovnaní s minulým rokom. Toto je ďalšia trať, ktorú si zas užívam o čosi viac. Nájsť niečo v aute je jednoduchšie, takže uvidíme zajtra.”

“Ešte stále máme otáznik nad počasím. Myslím si, že v správnych podmienkach, aké sme videli v Zandvoorte a v Monze, tú rýchlosť máme. Mali sme dobrú rýchlosť a v sobotu môžeme odviesť dobrú robotu. Ak bude sucho, mohli by sme sa dostať do Q3, no najskôr musíme zistiť, či bude pršať,” doplnil taliansky pretekár.

Súvisiace články