logo F1online.sk

Leclerc poďakoval Ferrarimu: Je to pre mňa veľká česť

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 10. 2021

Charlesovi Leclercovi sa tento týždeň dostalo veľkej pocty, keď o ňom Piero Ferrari povedal, že by sa jeho otcovi veľmi páčil. Enzo zomrel ešte v roku 1988 a Piero je jeho jediným žijúcim synom. Stále je desaťpercentným vlastníkom Ferrari a viceprezidentom spoločnosti.

Pravdou je, že Enzo sa vzťahom k svojim pilotom preslávil skôr negatívne. Bolo známe, že má radšej svoje autá než svojich pretekárov, no našli sa medzi nimi aj výnimky. Veľmi rád mal napríklad Petra Collinsa, ktorý sa k Scuderii pripojil v čase, keď Enzo pochovával svojho prvorodeného syna Dina, čo bolo pre Ferrariho najťažšie obdobie života. Ktovie, možno by si podobne obľúbil aj Leclerca.

„Charles je pilotom, ktorý by sa môjmu otcovi veľmi páčil,“ prehlásil Ferrari. „Je to inteligentný chlapec, ktorý bol požehnaný neskutočným talentom vo všetkých ohľadoch.“

Sám Charles bol týmito slovami samozrejme veľmi polichotený. „Počuť o sebe niečo také je pre mňa samozrejme veľká česť. Enzo bol legendou a Piero je ňou tiež. Počuť niečo také je neuveriteľný pocit,“ povedal Leclerc.

„Na druhej strane sa musím sústrediť na svoju prácu, naďalej robiť to čo milujem, čiže jazdiť a zlepšovať sa v tom. Keď o sebe počúvam takéto pekné veci, môžem sa len usmievať,“ povedal Leclerc.

„Enza som samozrejme ako šéfa nemohol zažiť, určite však bol veľmi inšpiratívnou osobnosťou. Veľa toho dokázal. Mať takého šéfa zrejme bolo niečo výnimočné,“ dodal monacký pretekár.

Vráťme sa však späť do sezóny 2021, v ktorej Ferrari naďalej bojuje o tretie miesto Pohára konštruktérov. Zatiaľ ťahá za kratší koniec, no v Rusku vytiahlo eso z rukáva – novú pohonnú jednotku. Tú dostal v Soči Charles Leclerc, v Istanbule je na rade Carlos Sainz. Monacký pretekár tak už má osobnú skúsenosť s novým ERS-om. Na nejaké hodnotenie je však podľa neho ešte priskoro.

„Neviem povedať, na koľko naša výkonnosť v Rusku svedčí o ziskoch dosiahnutých vďaka novej pohonnej jednotke. Zrejme to bude lepšie vidieť tento víkend, kedy nás čaká poriadna kvalifikácia a priamy súboj s našimi súpermi. Ideme však dobrým smerom a čísla hovoria to isté. Motivuje nás to pred zvyškom sezóny aj v našej snahe dohnať McLaren,“ povedal Leclerc.