logo F1online.sk

Ross Brawn: Dúfam, že nebude treba použiť časy z druhého tréningu

Safety car, bezpečnostné vozidlo v daždi
© Twitter/Haas
Milan Kubala
Milan Kubala11. 7. 2020

Red Bull Ring zasiahol v sobotu predpoludním silný dážď, ktorý dal ďalšiemu priebehu Veľkej ceny Štajerska červenú. Ross Brawn hovorí, že ešte stále žije šanca, že sa sobotňajší formulový program dočká pokračovania, no ak sa tak nestane, je pevne presvedčený o tom, že sa kvalifikácia bude môcť bez problémov uskutočniť v nedeľu ráno.

“Počasie na tomto okruhu je vždy tak trochu nevyspytateľné. Už sme tu zažili podobné podmienky,” skonštatoval Ross Brawn pre Sky Sports F1. “Vydýchli sme si, že opäť pretekáme. Rakúsko je nádherné miesto na štart. Práca, ktorú odviedli promotéri, FIA a Formula 1, je na veľmi vysokej úrovni a je ukážkou toho, čo sa dá spraviť. Som rád, že sme tu, aj keď je tu také mizerné počasie.”

Po 45 minútach čakania na bližšie správy ohľadom toho, kedy a či vôbec sa odložený tretí tréning uskutoční, sme dostali informáciu o jeho zrušení. Následne sa o slovo prihlásil Ross Brawn s ďalšími informáciami o tom, ako by mal víkend pokračovať. Najskôr skonštatoval, že stále je “istá šanca”, že kvalifikácia v sobotu bude.

“Na zajtra už máme pripravený program, čo znamená, že by sme prišli o šprintové preteky Formuly 2 a o jedny z pretekov Porsche,” informoval šéf Formuly 1 o alternatíve, podľa ktorej by sa kvalifikácia presunula na nedeľu. “Myslíme si, že zajtra tam dokážeme všetko vtesnať, takže ráno bude kvalifikácia.”

“Ak by to nešlo, ako už iste viete, do úvahy by sa brali časy z druhého tréningu. Dúfam však, že to nebude nutné. Ja si myslím, že ráno budeme mať kvalifikáciu,” dodal Brawn.

Súvisiace články