logo F1online.sk

Vasseur: Čou a 30 miliónov? Nezmysel

Frédéric Vasseur
© Alfa Romeo
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko23. 9. 2021

Jedným z horúcich kandidátov na budúcoročné miesto v Alfe Romeo je aj čínsky talent Formuly 2, Kuan-jü Čou. Motiváciou by mohlo byť aj údajných 30 miliónov dolárov od sponzorov, ktoré však šéf tímu označil za nezmysel a špekuláciu.

„Čísla, ktoré uvádzate, sú čistá špekulácia a hlúposť,“ povedal Vasseur na otázku, že existujú správy o tom, že Čou má k dispozícii 30 miliónov dolárov od svojich čínskych sponzorov.

„Na druhej strane ste sa ma pýtali na niektoré mená a sú to chalani na vrchole Formuly 2. Piastri odvádza fantastickú prácu, Čou bol druhý, je v popredí v rámci šampionátu, musíme zvážiť Formulu 2,“ pokračoval šéf tímu Alfa Romeo. „Ak sa pozriete na niekoľko posledných sezón, všetci mladíci, ktorí prišli z Formuly 2 odviedli skvelú prácu. Pre mňa to znamená, že je to jedna z možností, ale nie jediná.“

„V tejto chvíli máme Antonia (Giovinazziho). Dokonale pozná tím, odvádza dobrú prácu. Mal dve veľmi pôsobivé kvalifikácie v Zandvoorte a Monze,“ zhodnotil Fréderic Vasseur. „Osobne si myslím, že napreduje. To znamená, že je pre neho dobré, ak si (na toto rozhodnutie) nechám čas a potom uvidíme.“

Napriek tomu, že tímy musia zvážiť aj rozpočet pri pohľade na jazdcov, Vasseur tvrdí, že práve talent bude vždy dominantným faktorom pri jeho rozhodovaní.

„Najdôležitejšia je pre mňa výkonnosť tímu,“ dodal Vasseur. „Mojou úlohou je zamerať sa na to.“

„Iste, v určitej fáze musíte vziať do úvahy rozpočet a platí to pre každý jeden tím. Pre každého na štartovom rošte platí, že je úplný nezmysel, ak ste povedali, že tento aspekt (rozpočet) nebudete brať do úvahy alebo národnosť alebo iný aspekt,“ zhodnotil 53-ročný Francúz.

„Nakoniec je však finálnym cieľom čistý výkon. Znamená to, že sa zameriavame na rôzne aspekty,“ uzavrel Fréderic Vasseur.

Súvisiace články