logo F1online.sk

Szafnauer: Pre Sebastiana nemáme miesto

Otmar Szafnauer
© Twitter/Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 7. 2020

Štvornásobný majster sveta Sebastian Vettel zatiaľ nemá pre sezónu 2021 sedačku a zdá sa, akoby mu ju médiá hľadali usilovnejšie, než on sám. Postupne mu dvere zavreli Ferrari, Mercedes, Renault a podľa posledných vyjadrení aj Red Bull a Racing Point.

„Lichotí nám, keď si veľa ľudí myslí, že by k nám mohol prísť štvornásobný majster sveta, aj keď je to možno kvôli lepšej rýchlosti nášho auta,“ povedal novinárom v Rakúsku šéf tímu Racing Point Otmar Szafnauer. „S oboma našimi pilotmi však máme dlhodobé kontrakty, takže je logické, že momentálne nemáme miesto.“

V tomto smere je zaujímavé podotknúť, že vlastne nevieme, akú zmluvu má podpísanú Lance Stroll. Ten sa pochopiteľne o svoju sedačku obávať nemusí, nakoľko je synom samotného majiteľa, no detaily jeho kontraktu sú skryté. Vieme len, že sa jedná o viacročnú zmluvu. Naproti tomu Sergio Pérez sa tímu upisoval vlani na tri roky, takže jeho kontrakt vyprší po skončení ročníka 2022.

Sebastian Vettel novinárom v Rakúsku potvrdil, že rokoval s viacerými tímami, vrátane Renaultu. Francúzska automobilka však radšej siahla po Fernandovi Alonsovi. Z Mercedesu prišlo stanovisko o spokojnosti so súčasným stavom a napriek špekuláciám z tohto týždňa prichádza z Red Bullu pomerne rozhodné „nie“. Sám Seb sa vyjadril, že jeho definitívne rozhodnutie sa blíži.

„Tieto preteky sú pre mňa extrémne dôležité, potom uvidíme, čo prinesú nasledujúce týždne a mesiace a aké príležitosti sa naskytnú, povedal Vettel.

„Okrem toho, Racing Point urobil veľmi dobrý dojem a tento rok sú na tom veľmi dobre. Ich tím trochu poznám, celkom dobre poznám aj niektorých členov stajne. Tento rok majú dobré auto a tým aj dobrú príležitosť zabojovať o výsledky,“ dodal štvornásobný šampión.

Súvisiace články