logo F1online.sk

Coulthard: Cunoda by sa mal zbaliť a ísť domov

Júki Cunoda
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko18. 9. 2021

Bývalý pilot Formuly 1, David Coulthard, nevidí budúcnosť Júkiho Cunodu v šampionáte, po roku 2022. Vo svojom komentári nemohol zabudnúť ani na reakciu zo strany mladého japonského pretekára.

Júki Cunoda je vo svojej premiérovej sezóne súčasťou tímu AlphaTauri. Napriek svojim sľubným výkonom vo Formule 2, vo Formule 1 sa zatiaľ trápi podáva pomerne nekonzistentné výkony plné chýb a kolízií.

AlphaTauri však dôveruje svojmu nováčikovi a so svojou jazdeckou dvojicou, Júki Cunoda a Pierre Gasly, počíta aj pre rok 2022. Toto rozhodnutie prekvapilo aj mladého Japonca, ktorý to okomentoval slovami: „Pretože som stále len búral a míňal množstvo tímových peňazí.“

Cunoda je známy svojimi prudkými reakciami, ktoré si všimol aj David Coulthard. Skúsený bývalý pilot Red Bullu neočakáva zotrvanie Júkiho v šampionáte aj po roku 2022.

„Z akej je planéty? Myslím si, že by si mal zbaliť svoj malý kufor a ísť domov, pretože to nie je hlas pretekárskeho jazdca,“ povedal David Coulthard pre Channel 4.

„‚Som šokovaný, že si ma chcú udržať, pretože stále havarujem,‘“ citoval Coulthard. „Hneď by som si rezervoval letenku a kúpil by som ju pekne lacno, pretože do konca budúceho roka už nebude vo Formule 1.“

Opačný pohľad pridal komentátor Tom Clarkson, prostredníctvom podcastu F1 Nation: „Milujem jeho úprimnosť, keď sa ho pýtali na jeho opätovné podpísanie zmluvy pre rok 2022, bol prekvapený a povedal: ‚Som prekvapený, že ma opäť podpísali.‘“

Dôležitý fakt spomenul aj šampión z roku 1996, Damon Hill. Júki Cunoda má za sebou silnú podporu zo strany japonskej Hondy.

„Je prepojený so spoločnosťou Honda, nezabúdajme, že je tu tento prvok,“ spomenul Damon Hill.

Súvisiace články