logo F1online.sk

Giovinazzi nemá stres z neistej budúcnosti

Antonio Giovinazzi
© Alfa Romeo
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko18. 9. 2021

Otázka jazdeckej dvojice pre rok 2022 je v tíme Alfa Romeo stále nezodpovedaná. Favoritov je viac a jedným z nich je aj súčasný pilot tímu, Antonio Giovinazzi. Talian však nemá vrásky na čele z neistej budúcnosti.

Po sérií oznámení v priebehu uplynulých týždňov, nám chýba už len potvrdenie aktuálnej dvojice tímu Haas a posledné voľné miesto v tíme Alfa Romeo. A práve o toto miesto chce zabojovať taliansky pilot Antonio Giovinazzi.

„Samozrejme, chcem to vedieť čo najskôr, ale nie je to moje rozhodnutie,“ povedal 27-ročný Talian. „Viac sa sústredím na svoj výkon, na čo najlepší výsledok v pretekoch, v kvalifikácii a vo všetkom, a potom uvidíme, čo sa stane.“

„Za posledné tri roky to bol z mojej strany určite vždy rovnaký september. O budúcom roku sa vždy hovorilo,“ pokračoval Giovinazzi.

„Nechcem sa na to príliš zameriavať, pretože je to strata energie. Chcem sa viac zamerať na svoj výkon a chcem podať svoje maximum,“ hovorí Antonio Giovinazzi. „Ako som už viackrát povedal, nie je to moje rozhodnutie a čokoľvek sa stane, stane sa. Mojím cieľom je byť so sebou spokojný a uvidíme, čo sa stane.“

Alfa Romeo v aktuálnej sezóne zaostáva za očakávaniami a aktuálne je až na deviatom mieste v pohári konštruktérov. Giovinazzi vyrovnal svoje najlepšie umiestnenie v kvalifikácii – 7. miesto v Zandvoorte, a v priebehu sezóny zaznamenal zisk jediného bodu.

„Robím maximum, a preto som so svojim vývojom celkom spokojný,“ povedal Giovinazzi.

„Od minulého roku a v porovnaní s obdobím pred dvoma rokmi, som so sebou skutočne spokojný a naďalej tomu budem dávať 110 percent, aby som tímu poskytol najlepší výsledok, a potom uvidíme, čo sa stane,“ uzavrel taliansky pilot v službách tímu Alfa Romeo.

Súvisiace články