logo F1online.sk

FIA potvrdila ďalšie dve podujatia sezóny 2020

Mugello
© Scuderia Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala10. 7. 2020

Presne podľa očakávaní. Kalendár Formuly 1 pre rok 2020 sa práve oficiálne rozrástol o ďalšie dve podujatia. FIA potvrdila, že pevný termín si vybojoval okruh v Mugelle, nuž a preteky sa uskutočnia aj v ruskom Soči.

Ferrari tak oslávi svoju tisícu veľkú cenu doma v Mugelle. Stane sa tak len týždeň po Veľkej cene Talianska 13. septembra. Mugello uzavrie tretiu pretekovú trojičku tejto sezóny pod názvom Veľká cena Toskánska.

Nasledovať bude jeden voľný víkend na vydýchnutie si, po ktorom sa kolotoč F1 presunie do Ruska. Olympijský park v Soči sa rozozvučí motormi 27. septembra.

Ako bude vyzerať kalendár po tejto veľkej cene, zatiaľ nie je jasné. Nemecký AMuS tvrdí, že sa Formula 1 vráti do Európy. Po spomínanej Veľkej cene Ruska by sme teda mali mať ďalší voľný týždeň a bude nasledovať záverečná trojička pretekov na starom kontinente! Presné poradie ešte nie je dané, ale nemecký zdroj hovorí o tom, že pôjde o Portimao, Imolu a Hockenheim.

Spolu s avizovaným Vietnamom, 2x Bahrajnom a Abú Zabí by sme už v kalendári mali viac ako potrebných pätnásť veľkých cien. Preteky v Číne sú ohrozené — podľa AMuSu už zrušené — potom, čo vláda vyhlásila, že nebude organizovať žiadne medzinárodné športové podujatia pred Zimnými olympijskými hrami v Pekingu 2022. Otázna je aj Kanada, predovšetkým z dôvodu klimatických podmienok.

1. VC Rakúska – 5. júl
2. VC Štajerska – 12. júla
3. VC Maďarska – 19. júla
4. VC Veľkej Británie – 2. augusta
5. VC 70. výročia F1 – 9. augusta
6. VC Španielska – 16. augusta
7. VC Belgicka – 30. augusta
8. VC Talianska – 6. septembra
9. VC Toskánska – 13. septembra
10. VC Ruska – 27. septembra

(Neoficiálne)
11. – 13. Hockenheim, Imola, Portimao
14. Vietnam
15. Bahrajn
16. Bahrajn
17. Abú Zabí