logo F1online.sk

V druhom tréningu double Mercedesu, Bottas opäť najrýchlejší

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes-AMG F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 9. 2020

Aj druhý tréning priniesol na trati v Mugelle čulý ruch. Nechýbali ani dramatické momenty. Tým sa však vyhol majstrovský Mercedes, ktorý aj tu potvrdzuje svoju silu a v piatok popoludní zajazdil dva najrýchlejšie časy.

Po prvom tréningu sme Valtteriho Bottasa označili za „tréningového špecialistu“, ktorý sa v piatok dokáže pravidelne dostať pred Lewisa Hamiltona, no v kvalifikácii a pretekoch mu to nevychádza. Valtteri naše slová podčiarkol a popoludní bol o dve desatiny rýchlejší, než tímový kolega.

Za Mercedesmi sa umiestnili piloti Red Bullu. Verstappen ako jediný v štartovom poli dokázal udržať krok s Bottasom a Hamiltonom. Albon je síce štvrtý, no na Bottasa stratil takmer sekundu a na Verstappena vyše sedem desatín.

V celkom peknej forme sa predviedli Renaulty, ktoré tu nie sú tak favorizované ako napríklad v Spa alebo Monze. V každom prípade patrí Ricciardovi piate a Oconovi šieste miesto.

Nie veľmi úspešné účinkovanie má za sebou Ferrari. Desiate a dvanáste miesto nie je ideálne, no horšie je, že sa po odmávaní šachovnicovými vlajkami zastavil motor Sebastianovi Vettelovi a zdá sa, že Scuderia musí na svojej 1000. veľkej cene čeliť poruche na jednom zo svojich áut.

Na rozdiel od prvého tréningu sme sa v druhom dočkali i dramatickejších momentov. O prvý sa nám postaral Lando Norris, ktorý bol široký v jednej zo zákrut, stratil kontrolu nad svojim McLarenom a „pobozkal“ múr. Auto sa mu následne nepodarilo dostať do boxov a musel z tréningu odstúpiť.

O ďalší dramatický moment sa nám postaral Sergio Pérez, ktorý v prvej zákrute kolidoval s Kimim Räikkönenom. Mexičan pri výjazde z boxov zrejme zle odhadol vzdialenosť a poslal Kimiho do štrku. Kvôli troskám muselo riaditeľstvo pretekov prerušiť tréning po druhýkrát.

Nedarilo sa ani Romainovi Grosjeanovi, ktorého z tréningu vyradili technické problémy. Tímu sa sťažoval na svoj motor, Haas na sociálnych sieťach oznámil, že sa jedná o elektronický problém.