logo F1online.skF1online.sk

50 na 50, hodnotí svoje šance na udržanie sa v F1 Cunoda

Júki Cunoda
© Twitter/AlphaTauri
Milan Kubala
Milan Kubala3. 9. 2021

Dočkáme sa ďalšej rošády na prestupovom trhu? Podľa Júkiho Cunodu ešte nie je vôbec isté, že sa v AlphaTauri pred budúcou sezónou neuvoľní nejaké miesto. V úprimnom hodnotení uznáva, že jeho šanca udržať si sedačku je len polovičná.

Minulý rok bol Júki Cunoda povýšený do Formuly 1 už po jedinej sezóne vo Formule 2. Cunodu, ktorý sa mal stať novým japonským hrdinom, ospevovalo celé vedenie Red Bullu a pochvaľovalo si jeho talent. Potom však prišlo od rečí k skutkom; mladík neukázal veľa z toho, čo sa od neho čakalo.

Júki Cunoda si tak ani pred Veľkou cenou Holandska nie je istý svojou budúcnosťou. Vo štvrtok uviedol, že zatiaľ sa o ňom nerozhodlo a v najbližšej dobe ani nerozhodne. “Nebude to tento týždeň,” vyhlásil.

Veľkú sebaistotu z neho v každom prípade necítiť. “Myslím si, že moje šance sú 50 na 50. Trochu to kolíše, pretože toto nie konzistentná sezóna. Myslím, že aby som to dosiahol, musím byť konzistentnejší a krok po kroku si vypracovať svoju rýchlosť. Niekedy ukazujem veľmi dobré výkony, ale inokedy sú veľmi nekonzistentné, takže uvidíme.”

Tento víkend čaká Cunodu skúška s menom Zandvoort. V tomto prípade však nebude v takej nevýhode ako na iných okruhoch; v Zandvoorte totižto nikto z aktuálneho štartového poľa v F1 nepretekal, veď posledná veľká cena sa tu uskutočnila ešte v roku 1985.

Odvtedy pribudlo niekoľko nových zákrut a najviac sa vo štvrtok hovorilo o tej poslednej. Pre Cunodu to bude novinka. “Sklon poslednej zákruty a tiež zákruty číslo 4 (číslo 3, pozn. red.) je obrovský. Nečakal som, že to bude také strmé a nikdy predtým som v takom sklone nepretekal.”

“Som však zvyknutý na situáciu, že do víkendu vstupujem úplne bez skúseností s danou traťou. Musím si skrátka splniť svoje úlohy a vyrovnať sa s tým. Musím odviesť svoju prácu a postupne si budovať rýchlosť. Potom uvidíme, čo sa stane,” doplnil.

Súvisiace články

Diskusia