logo F1online.sk

Vasseur o Räikkönenovej bizarnej nehode v pitlane: Je to hra

Kimi Räikkönen v bariérachh
© Twitter/F1
Milan Kubala
Milan Kubala28. 8. 2021

Najskúsenejší pilot v štartovom poli v piatok prekvapil nás a zrejme i samého seba. V nájazde do boxovej uličky totižto trafil ľavú bariéru. Auto sa našťastie veľmi nepoškodilo, takže v Alfe Romeo veľmi nehromžili. Šéf stajne nehodu vysvetľuje snahou nájsť každú drobnú desatinku.

Kimi Räikkönen v prvom tréningu neodhadol nájazd do pomerne úzkej boxovej uličky. Ľavá predná časť auta sa poškodila, kvôli čomu v garáži presedel zvyšných pätnásť minút, no tam sa dôsledky tejto nehody skončili.

Kolízia nasledovala potom, čo sa Kimi Räikkönen na vlhkej trati roztočil za zákrutou La Source. Štvornásobný víťaz pretekov v Spa sa len pomaly zoznamoval s jedným zo svojich najobľúbenejších okruhov.

“Nebola to veľká nehoda, ale podlaha sa trochu poškodila,” ozrejmil po piatku Frédéric Vasseur, šéf Alfy Romeo. “Nedokázali sme to opraviť v priebehu posledných pätnástich minút.”

Räikkönen podľa Vasseura skrátka hľadal limit na vjazde do boxov a našiel ho. “Je to hra. Pri zastávkach bojujeme o desatiny, ale veľmi, veľmi často v nájazde alebo na výjazde z boxov zostane pár desatiniek, niekedy možno aj sekúnd. Vašou úlohou je na vjazde aj výjazde zatlačiť. Počas víkendu však na to máte len jeden alebo dva pokusy.”

V druhom tréningu sa už Räikkönen podobným chybám vyvaroval a obsadil štrnástu priečku za Antoniom Giovinazzim. Na boj o Q3 to teda momentálne nevyzerá, ale nakoniec o tom zrejme bude rozhodovať počasie. Piatkové časy sú totižto relevantné len s ohľadom na suchú trať.

“Môže to dopadnúť akokoľvek,” myslí si Kimi Räikkönen. “Vyzeralo to tak, že druhý tréning bude určite na vode, nuž a nakoniec bolo sucho. Uvidíme, aké bude počasie. Druhý tréning bol o čosi lepší. Stále nás čaká nejaká práca, ale uvidíme, ako to dopadne s tým počasím. Snáď sa ešte zlepšíme a potom uvidíme.”

Súvisiace články