logo F1online.sk

Tost očakáva príchod silného motorového partnera do Red Bullu

Franz Tost
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko22. 8. 2021

Honda už oficiálne oznámila svoj odchod zo šampionátu Formuly 1 a Red Bull sa bude musieť vysporiadať so situáciou aj na nadchádzajúce roky dopredu. Šéf sesterského tímu AlphaTauri, Franz Tost, očakáva príchod silného motorového partnera do Red Bullu.

V uplynulých týždňoch sme mohli byť svedkami početných prestupov a podpisov zmlúv do novej továrne spoločnosti Red Bull Powertrains. Práve inžinieri tejto spoločnosti budú musieť rozlúsknuť náročnú otázku pohonnej jednotky aj po oficiálnom odchode japonskej Hondy, a to aj napriek tomu, že motory zo Sakury budú nasadzované aj v roku 2022.

AlphaTauri ako sesterský tím takisto v súčasnosti využíva motory Honda a takto vidí vzniknutú situáciu okolo Red Bull Powertrains, Franz Tost: „Dúfam, že je to výhoda, pretože pochádza od tej istej spoločnosti ako Red Bull, taktiež majiteľ Scuderia AlphaTauri.“

„Musím povedať, že Red Bull Technology s Helmutom Markom a Christianom Hornerom odvádzajú fantastickú prácu, pretože spôsob, akým idú do tohto projektu, je úplne správny spôsob, ako sa osamostatniť,“ pokračoval 65-ročný Rakúšan.

„Skôr alebo neskôr, som presvedčený, že príde veľký výrobca a prinesie nejaké peniaze alebo čokoľvek. Vybudovanie infraštruktúry, vybudovanie ‚know-how‘ je však prvým a najdôležitejším krokom,“ zhodnotil Tost.

Aj keď je AlphaTauri v súčasnosti v pozícii sesterského a nie juniorského tímu Red Bullu, Franz Tost verí, že to nemá vplyv na kvalitu pohonnej jednotky a očakáva jej konkurencieschopnosť.

„Nemám k tomu žiadne pripomienky,“ hovorí Franz Tost. „To všetko je v réžii Red Bull Technology a ostatné uvidíme v budúcnosti. Som však presvedčený, že nám poskytnú veľmi konkurencieschopný motor.“

Súvisiace články