logo F1online.sk

Cíti Gasly šancu na miesto v Red Bulle?

Pierre Gasly
© Red Bull Content Pool
Ladislav Király
Ladislav Király17. 8. 2021

Nie je tomu tak dávno, čo sa Pierre Gasly z Toro Rosso prebil do Red Bullu Racing. V tomto tíme však následne vyhorel a o svoju pozíciu prišiel. Nahradil ho Alex Albon, ktorý však takisto vyhorel a dnes po boku Maxa Verstappena začína horieť už aj Sergio Pérez.

Gasly, ktorému to v AlphaTauri aktuálne ide veľmi dobre, tak začína cítiť novú šancu. Svojho kolegu Júkiho Cunodu na body poráža 50:18 a je presvedčený o tom, že má potrebné kvality na pôsobenie v Red Bulle.

„Z mojej strany je všetko celkom jasné. Je to v rukách Red Bullu,“ povedal Gasly, ktorého slová cituje Motorsport.com. „Max je aj pre budúci rok zmluvne zviazaný s áčkovým tímom, Sergio má podľa mňa kontrakt len na jeden rok. Uvidíme, čo sa tam udeje…“

„Ja mám s nimi zmluvu ešte na nejaký ten čas a podľa mojich informácií by sme mali odpovede na niektoré otázky dostať ešte počas letnej prestávky, prípadne hneď po letnej prestávke,“ pokračoval Francúz.

Nedávno sme sa dozvedeli aj to, že šéf AlphaTauri Franz Tost by si chcel oboch jazdcov ponechať a Gaslymu by rád dal viac zodpovedností i pozíciu lídra tímu. Všetko však bude v rukách ľudí ako Helmut Marko. Tí musia rozhodnúť, čo bude s Pérezom.

„V AlphaTauri chcú lídra, ktorý by tím potiahol vpred. Ja sa o to veľmi usilujem a myslím si, že máme skvelé pracovné vzťahy, ako aj obrovskú túžbu popohnať AlphaTauri vpred. Ale jasné je aj to, že jazdec chce vždy sedieť v najlepšom aute a bojovať o najlepšie možné pozície. Práve o tom diskutujeme.“

„V prvom rade sa však koncentrujem len na to, aby som víkend čo víkend a preteky čo preteky odvádzal svoj výkon a ukazoval svoj potenciál. Je len na nich, či chcú, aby som postúpil vyššie, alebo sú so svojou dvojicou spokojní. Ide tu aj o to, aké výkony podáva Sergio a ako vidia budúcnosť AlphaTauri. Diskutujeme o mnohých veciach. Vyvíja sa to dobre, ale v tejto chvíli nemám viac odpovedí,“ dodal Pierre Gasly.

Súvisiace články