logo F1online.sk

Tost: Auto je dosť dobré na piate miesto

Franz Tost
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 8. 2021

Štartové pole sa nám v tejto sezóne trochu rozdelilo. McLaren a Ferrari utiekli tímom v strede poľa a momentálne medzi sebou bojujú o tretie miesto Pohára konštruktérov. Trio Alpine – AlphaTauri – Aston Martin si to spolu rozdajú o piate. Pre stajňu okolo Franza Tosta by jeho zisk znamenal najlepšie umiestnenie v histórii.

„Mali sme niekoľko dobrých pretekov a niekoľko svetlých momentov. Keď sa pozriem na začiatok sezóny, boli sme veľmi konkurencieschopní, podobne je tomu aj dnes. Nie som však veľmi spokojný s podujatiami v Rakúsku a Británii, pretože sme v troch pretekoch zapísali len štyri body, čo samozrejme nestačí,“ povedal Franz Tost.

„Je to veľmi tvrdý boj. Okolo seba máme silné tímy ako Aston Martin alebo Alpine. Ak chceme poskočiť na piate miesto, musíme vedieť dobre poskladať celý víkend,“ dodal Tost.

Je možné, že maďarské výsledky napokon budú pre boj v strede poľa kľúčové. Tímy totiž dostali jedinečnú príležitosť zapísať veľké body, čo taký Alpine aj využil. Na druhej strane katastrofické zlyhanie Aston Martinu znamená, že tím zo Silverstone čaká v druhej polovici sezóny fuška. Momentálne poradie na piatom až siedmom mieste je nasledovné: Alpine 77 bodov, AlphaTauri 68 bodov, Aston Martin 48 bodov.

„Ak sa budeme nachádzať pred Aston Martinom a Alpinom, tak mi bude jedno, koľko bodov priniesol konkrétny jazdec,“ vyhlásil Tost.

„Pierre odvádza fantastickú prácu. Jazdí na vysokej úrovni a ukazuje, aký potenciál v aute skutočne je. Musím povedať, že monopost je dostatočne dobrý na to, aby sme mohli bojovať o piate miesto Pohára konštruktérov. Musíme však všetko dobre poskladať.“

„Júki je nováčik a súčasná Formula 1 je na veľmi, veľmi profesionálnej a vysokej úrovni, aj po technickej stránke. Uspieť vo Formule 1 je pre mladých jazdcov veľkou výzvou. Podľa mňa to ľudia vonku dosť podceňujú, no mladým pilotom musíte dať čas. Myslieť si, že môžete byť okamžite úspešný a bezchybný, je nesprávne,“ hovorí Tost.

„Júki je na dobrej ceste, učí sa rýchlo, aj keď je niekedy trochu premotivovaný,“ dodal.

Súvisiace články