logo F1online.sk

Domenicali hovorí o veľkom záujme: Podujatie v Miami už v máji 2022

Stefano Domenicali
© Twitter/McLaren
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko10. 8. 2021

O podujatí v Miami sa hovorí už niekoľko týždňov až mesiacov. Tentokrát šéf Formuly 1, Stefano Domenicali, prezradil, že zo strany organizátorov v Miami je veľký záujem o uskutočnenie pretekov už v máji 2022.

Napriek tomu, že stále nepoznáme presný dátum pripravovaného podujatia, o lístky na preteky v Miami pre rok 2022 je údajne veľký záujem. Tieto preteky budú navyše v kalendári oddelené od druhého podujatia v USA, na okruhu v Austine, ktoré sa odohrá v októbri 2022.

„Zatiaľ niesme ani v polovici roku 2021, ale plánovanie na rok 2022 už nejaký čas prebieha,“ povedal Domenicali. „Máme veľký dopyt po miestach v kalendári pre rok 2022. Dúfame, že predbežný kalendár oznámime v septembri / októbri.“

„Môžeme potvrdiť, že očakávaná Veľká cena Miami 2022 sa uskutoční v prvej polovici mája a dopyt po lístkoch je vysoký, aj keď sa predaj ešte oficiálne nezačal. Taktiež sa tešíme na náš presun do Petrohradu na Veľkú cenu Ruska, v roku 2023,“ pokračoval vedúci predstaviteľ F1.

Novinky ohlásené pre kalendáre sezón 2022 a 2023 sa objavujú práve po pretekoch v Maďarsku so skutočne vysokým počtom divákov, ale najmä po Silverstone, prvom podujatí s exterimentom v podobe sobotných šprintových pretekov.

„Cieľom bolo ponúknuť niečo iné, aby sme sa uistili, že máme niečo nové, čo môžeme ponúknuť všetkým zainteresovaným stranám vo Formule 1,“ povedal Domenicali. „Povedali sme si, že chceme urobiť tri testy, jeden bol realizovaný v Silverstone, druhý bude v Monze a tretí na konci sezóny v Brazílii.“

„Na konci tohto kompletného testu budeme mať plán, aby sme zistili, čo bude ďalším krokom. Môžeme povedať, že po Silverstone bola reakcia, ktorú sme mali od jazdcov, tímov a médií, skutočne pozitívna. A taktiež od promotéra, pretože každý deň sa niečo dialo, ľudia, ktorí prišli na trať v piatok, mali prvú kvalifikáciu, takže výsledok prvého podujatia bol dramaticky pozitívny,“ nešetril slovami chvály Domenicali.

„Je to skvelé, pretože to prinieslo pozornosť, záujem a televíziu, ako aj partnerov – ako sme uviedli napríklad crypto.com – takže sme videli, že finančný vplyv je pozitívny. Ak to teda môžem povedať, boli to veľmi, veľmi pozitívne znaky,“ uzavrel 56-ročný Talian.