logo F1online.sk

Tragédia v Miami: Muž skonal po páde z mosta na pretekársku trať

Daniel Ricciardo, McLaren zozadu
© Motorsport Images/McLaren
Tomáš Masár
Tomáš Masár19. 1. 2024

Na okruhu v Miami vyhasol vo štvrtok v popoludňajších hodinách život muža, ktorý viedol osobný automobil na trase Miami – Daytona. Šofér vozidla Dodge z dosiaľ nezistených príčin stratil na výjazde z diaľnice kontrolu nad autom, ktoré sa po náraze do zvodidiel skotúľalo na pretekársku trať.

Posádke hasičského záchranného zboru nezostalo nič iné, ako po príchode na miesto udalosti konštatovať mužovu smrť, ku ktorej došlo bezprostredne v čase incidentu o 13:45 miestneho času. Mužovi sa stal osudným náraz do diaľničnej steny mosta, po ktorom preletel čelným sklom.

O nič lepšie neobišlo ani sivé kupé značky Dodge, ktoré po strete so zvodidlami zdemolovalo niekoľko paliem a následne pristálo „nohami hore“ na trati na výjazde zo zákruty číslo šestnásť. Motorsport.com informuje, že vyšetrovatelia v súčasnosti zisťujú, prečo k havárii došlo.

Jedno je však isté – nebohý muž musel po diaľnici upaľovať šialenou rýchlosťou. Časť okruhu, na ktoré auto dopadlo, totiž obsahuje trvalé ochranné bariéry a zo všetkých strán je chránená početným pletivom. Aj keď príčiny mužovej smrti dosiaľ známe nie sú, pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť svojim schopnostiam.