logo F1online.skF1online.sk

Icemanovi motivácia nechýba: Na simulátor príde hoc aj o ôsmej. S úsmevom na tvári

Kimi Räikkönen
© Alfa Romeo
Milan Kubala
Milan Kubala8. 8. 2021

Hoci Kimi Räikkönen už čoskoro oslávi 42. narodeniny, v Alfe Romeo určite nie je len na okrasu. Podľa Frédérica Vasseura z neho aj po všetkých tých rokoch srší motivácia. Svojimi skúsenosťami pomáha posúvať tím vpred, keď usilovne pracuje na simulátore.

V modernej Formule 1, ktorá je z pohľadu testov na nepoznanie od jej dvadsať rokov staršej verzie, hrajú počítače a simulátory mimoriadne dôležitú úlohu. Preto príde stajni veľmi vhod, ak sú obaja jej jazdci ochotní posúvať tím vpred aj virtuálnym jazdením po okruhoch F1.

Alfu Romeo takto ťahá Kimi Räikkönen. “Kimi sa stal jedným z hlavných pilierov nášho simulátorového programu,” prezradil šéf tímu Frédéric Vasseur. “V posledných mesiacoch sa nám podarilo spraviť veľké kroky vpred a Kimi v tom zohral rolu lídra. V továrni je pred pretekmi i po pretekoch a je fajn vidieť, ako tvrdo pracuje.”

“Znamená to, že je stále vysoko motivovaný,” pokračoval 53-ročný Francúz, ktorý tiež poznamenal, že na Icemana sa možno spoľahnúť. “Ak Kimiho požiadame, aby bol o ôsmej ráno na simulátore, tak on tam príde presne o ôsmej. A s úsmevom na tvári.”

Určite aj vďaka takémuto prístupu si Kimi Räikkönen ľahšie presadí svoje zotrvanie v tíme, ak oň bude stáť. Ešte pár týždňov však na simulátor bude musieť chodiť. Vasseur chce držať svojich jazdcov nakrátko.

Podľa neho je lepšie, ak piloti tímu nemajú istotu sedačky. “To však platí o každej sezóne vo Formule 1 a o každom. Ak si myslíte, že daná sezóna nie je pre vás rozhodujúca, skončili ste. Ja tiež chcem, aby naši jazdci chápali, že je pre nich a pre tím kľúčové, aby si svoju prácu odvádzali dobre. Toto je hypersúťaživé prostredie a všetci v tom musia vedieť plávať.”

Súvisiace články

Diskusia