logo F1online.sk

Valentino Rossi po sezóne ukončí kariéru

Valentino Rossi
© Twitter/Valentino Rossi
Milan Kubala
Milan Kubala5. 8. 2021

Fanúšikovia MotoGP dnes prichádzajú o veľký klenot športu na dvoch kolesách. Valentino Rossi, zaslúžene považovaný za motocyklovú legendu, vo štvrtok popoludní zvolal nečakanú tlačovú konferenciu, na ktorej oznámil, že ako pilota MotoGP ho čaká posledných deväť podujatí. Po sezóne ukončí svoju bohatú kariéru.

Sedemnásobný majster sveta MotoGP si k svojmu menu pripísal neuveriteľné štatistiky. Za svoju 25-ročnú pretekársku kariéru vyhral 115 veľkých cien, z toho 89 v najvyššej motocyklovej triede. Na pódium sa od svojho debutu v sezóne 1996 ukázal neuveriteľných 235-krát.

Valentino Rossi sa pred novinárov postavil pred Veľkou cenou Štajerska a oznámil, že toto bude jeho posledná sezóna. “Povedal som, že o budúcom roku rozhodnem po letnej prestávke, a rozhodol som sa po tejto sezóne skončiť,” oznámil 42-ročný Talian.

“Žiaľ, toto bude moja posledná polovica sezóny v pozícii jazdca MotoGP,” pokračoval. “Je to ťažké, je to veľmi smutný moment, pretože je veľmi ťažké vysloviť to a uvedomiť si, že budúci rok už nebudem pretekať na motorke. Myslím, že som to robil posledných viac-menej 30 rokov!”

“Budúci rok sa môj život zmení. Bolo to výborné, veľmi som si to užil. Bola to dlhá, dlhá cesta a aj veľká zábava. Je to 25-26 rokov, čo som v šampionáte, bolo to skvelé. So všetkými chlapcami som zažil nezabudnuteľné momenty, s chlapcami, ktorí pre mňa pracovali, takže… Nemám veľmi čo povedať! Len toto som chcel,” doplnil pilot Yamahy.

Valentino Rossi sa zo sveta MotoGP nevytráca. Po sezóne sa naplno vloží do budovania svojho vlastného tímu Aramco Racing Team VR46.