logo F1online.skF1online.sk

Bottas do Alfy? Vasseura videli v garáži Mercedesu už desaťkrát, tvrdí Schmidt

Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala5. 8. 2021

Horúcim kandidátom na miesto v Mercedese je George Russell, no kam v tom prípade zamieri Valtteri Bottas? Ako najprirodzenejšia voľba sa zdá byť Williams, v ktorom fínsky jazdec pôsobil pred svojím príchodom do Mercedesu, no čoraz intenzívnejšie je spájaný aj s Alfou Romeo.

Toto Wolff sa pred pár týždňami sám vyjadril, že považuje za svoju povinnosť nájsť Valtterimu Bottasovi miesto v prípade, ak s ním Mercedes nebude chcieť predĺžiť zmluvu. Nuž a dnes Michael Schmidt z Auto Motor und Sport tvrdí, že isté náznaky týchto rokovaní už v padoku jasne badať.

Najzaujímavejšie majú byť návštevy Frédérica Vasseura, šéfa Alfy Romeo, v motorhome Mercedesu. “Momentálne vyzerá byť Alfa Romeo pravdepodobnejšia ako Williams,” porovnáva možné útočiská Valtteriho Bottasa Michael Schmidt. “A myslím, že Vasseura videli tento víkend v motorhome Mercedesu desaťkrát.”

To by ešte nič nemuselo znamenať, keby na Hungaroringu nebol prítomný aj manažér Valtteriho Bottasa Didier Coton. Bottas na otázku, čo robí na okruhu, odpovedal len v krátkosti: “Nemôžem vám povedať, ale pracuje tu.”

Čo by v tom prípade spravil Williams? “Ak George Russell odíde, Williams bude hľadať skúseného jazdca. Ak ním nebude Bottas, myslím si, že dosť dobrú šancu má Nico Hülkenberg. V Budapešti sme tiež začuli, že sa odrazu objavil ‘nový’ kandidát na jazdeckom trhu, a peniaze pri ňom hrajú veľkú rolu: Kuan-Jü Čou.”

Aj Alfa Romeo bude mať na výber, ak sa Valtteri Bottas rozhodne inak a napríklad Kimi Räikkönen zavesí volant na klinec. Sauber má vo svojej jazdeckej akadémii Théa Pourchaira, ktorý vo svojej prvej sezóne F2 tróni na šiestej priečke. V Monaku si pripísal prvé víťazstvo.

“Áno, tím ho hodnotí veľmi vysoko,” hovorí o čoskoro osemnásťročnom mladíkovi Schmidt. “Niektorí ľudia v tíme o ňom hovoria ako o novom Prostovi. Otázkou je, či ho povýšia do F1 už po jednej sezóne v F2. Navyše si myslím, že Pourchairovi stále chýbajú body na superlicenciu. A túto sedačku je možné vyplniť aj inak. Ferrari by mohlo ponúknuť horu peňazí a posadiť do auta Švarcmana, čo by Pourchaira na ďalší rok vrátilo na čakačku.”

Súvisiace články

Diskusia