logo F1online.sk

Ďalší skvelý Gaslyho výkon: Nečakali sme, že zdoláme Ferrari a McLareny

Pierre Gasly
© Twitter/AlphaTauri
Milan Kubala
Milan Kubala31. 7. 2021

Pierre Gasly ide v tejto sezóne ako stroj. V maďarskej kvalifikácii sa dokonca takmer dostal do druhého radu. Francúz bol so svojím časom patrične spokojný, ba zostal zo svojej rýchlosti až prekvapený. Vraj nečakal, že by mohol zdolať aj červených a papájových.

Kým jeden monopost AlphaTauri bude zrejme štartovať zo šestnásteho miesta — ak pätnásty Sainz nebude musieť meniť prevodovku —, ten druhý takmer obsadil štvrtú priečku. Pierrovi Gaslymu chýbalo na prekonanie Red Bullu Sergia Péreza len 0,062 sekundy. To by bol veľmi cenný skalp.

No aj titul najlepšieho zo zvyšku sveta sa Pierrovi Gaslymu pozdáva. “Ak mám byť úprimný, tak sme vôbec nečakali, že skončíme pred Ferrari a McLarenmi,” pripustil pred mikrofónom Sky Sports. “Takže toto bolo veľmi milé prekvapenie.”

“So svojím kolom v Q3 som bol naozaj spokojný. Keď som ho ukončil, tak som vedel, že je dobré, ale aj tak som nečakal, že sa ocitnem pred nimi. Podarilo sa nám to, hoci s veľmi malým rozdielom. Piate miesto ma naozaj teší,” usmieva sa pilot AlphaTauri, ktorý Landa Norrisa predbehol len o 0,006 sekundy a Charlesa Leclerca o podobne drobných trinásť tisícin.

Gasly aj preto očakáva, že v nedeľu sa bude brániť. AlphaTauri totižto v pretekovom tempe zrovna neohurovalo. Bude sa to však dať zvládnuť, pretože predbiehanie na Hungaroringu je hotové umenie. Dôležitý bude teda štart a stratégia.

“Vieme, že v dlhých stintoch sa trápime o čosi viac,” uvedomuje si Gasly. “Na trati, akou je táto v Budapešti, je však pozícia na trati kľúčová, pretože sa tu tak ťažko predbieha. Myslím si, že životne dôležité bude dobre odštartovať a potom sa pokúsiť udržať tú piatu priečku. Očakávame, že tímy, ktoré pôjdu na dve zastávky, sa vzdialia. My využijeme tú voľnú trať a budeme sa starať o pneumatiky, ako nám to bude vyhovovať.”

“Hlavným cieľom bolo kvalifikovať sa čo najviac vpredu a to sme dnes dosiahli. Vieme, že oni majú rýchle autá (McLaren a Ferrari), ale my zas máme pozíciu na trati. Očakávam veľmi tesný súboj,” dodáva. “Budú to veľmi dlhé preteky a s týmito pneumatikami to nebude vôbec ľahké. Pravdepodobne budeme intenzívne bojovať s chlapcami za nami, ale ja sa na to veľmi teším.”

Súvisiace články