logo F1online.skF1online.sk

Bottas podľa viacerých zdrojov absolvoval rozhovory s Alfou Romeo

Valtteri Bottas
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 7. 2021

Meno budúcoročného tímového kolegu Lewisa Hamiltona v Mercedese je stále otázne. Britský šampión sa už vyslovil, že si želá zotrvanie Valtteriho Bottasa, avšak podľa viacerých zdrojov sa toto jeho prianie nesplní. Fínsky pretekár vraj už diskutuje s ďalšími tímami, čo však vo finále nemusí nič znamenať.

Prirodzenou alternatívou pre Bottasa je samozrejme Williams, kde strávil niekoľko rokov pred svojim prestupom do Mercedesu. Noví majitelia tohto tímu už nehľadajú len „platiacich“ pilotov. Ich ambície sú ďaleko vyššie a Valtteriho príchod by pre stajňu z Grove predstavoval významnú posilu.

Posledné zákulisné informácie však rozvíjajú ďalšiu alternatívu. Williams síce nemožno vylúčiť, avšak viaceré dobre informované zdroje tvrdia, že o angažovanie Valtteriho sa usiluje Alfa Romeo, kde by mohol nahradiť Kimiho Räikkönena. Bottas by tímu z Hinwilu priniesol rýchlosť a skúsenosti. Má tiež status víťaza deviatich veľkých cien. Túto informáciu priniesli v krátkom slede za sebou najprv nemecký Motorsport-Total.com, krátko nato aj naňho napojený Motorsport.com.

„Síce sa predpokladá, že rokovania o novej zmluve ešte nezačali, no došlo k prvotným rozhovorom o Bottasovej dostupnosti pre sezónu 2022. Zdroje naznačujú, že dvere nie sú zatvorené, ale diskusia sa nepohne ďalej, kým nepadne rozhodnutie v Mercedese,“ píše Motorsport.com.

Šéf Mercedesu Toto Wolff viackrát zopakoval, že kľúčovým bodom bude letná prestávka, avšak ani počas nej nemusí padnúť definitívne rozhodnutie. Bottas, Russell aj Alfa Romeo tak musia čakať. Fínsky pretekár už prehlásil, že uprednostní Formulu 1 pred akoukoľvek inou sériou. Tým dal jasne najavo, že je ochotný zotrvať v tomto športe aj za cenu slabšieho auta.

Šéf Alfy Romeo Frédéric Vasseur už povedal, že si so svojim rozhodnutím počká. Nevylučuje pritom, že v Hinwile dôjde ku kompletnej obmene jazdeckej dvojice.

Súvisiace články

Diskusia