logo F1online.sk

Brawn je so šprintom spokojný, reakcie sú vraj pozitívne

Christian Horner, Ross Brawn
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 7. 2021

Sobotný kvalifikačný šprint priniesol zmiešané emócie. Formuloví puristi príliš spokojní nie sú, avšak tento formát celkom určite ukázal aj svoje pozitíva. Jedným z krstných otcov tejto myšlienky je výkonný riaditeľ Formuly 1 Ross Brawn. Ten bol so sobotným predstavením nadmieru spokojný.

Brawn podobné myšlienky pretláča do Formuly 1 zhora-zdola. Napokon bol úspešný a v tomto roku uvidíme celkovo tri šprintové kvalifikácie. Či sa tento formát osvedčí a uvidíme ho aj v nasledujúcich rokoch zatiaľ nevieme. Teraz je čas zanalyzovať spätnú väzbu.

„Myslím, že jednou z vecí, ktorej sme dnes boli svedkami je, že pretekár bude vždy pretekárom,“ vyhlásil Brawn. „Nikdy to neodfláknu. Videli sme hromadu akcie naprieč celým štartovým poľom. Prvé kolo bolo senzačné, jazdci si to tam navzájom posielali. Potom vo zvyšku pretekov to bolo o vzájomných minisúbojoch.“

„Senzačný Fernandov výkon je samostatnou kapitolou. Dostal môj hlas pokiaľ ide o výber najlepšieho okamihu pretekov. Na niečo také by som si kúpil lístok každý deň.“

„Myslím si, že môžeme byť spokojní. Necháme, nech sa usadí prach, ktorý sme týmto víkendom zvírili, potom si s FIA a tímami sadneme a budeme hľadať nejaké žiadané zlepšenia. Nebudeme v tomto roku meniť základný formát. Po troch šprintových víkendoch rozhodneme, kam ďalej. Zatiaľ je to však veľmi pozitívne,“ povedal Brawn.

Ten tiež priznal, že už došlo k niekoľkým návrhom na možné zlepšenie. Kritizované bolo napríklad pravidlo parc fermé, ktoré vstúpilo do platnosti už po prvom voľnom tréningu. Viacerým sa tiež nepáčilo, že pole position vlastne bude vlastne patriť víťazovi pretekov. Podľa Brawna je tiež dôležité naslúchať fanúšikom, kvôli ktorým bol tento formát vyskúšaný. Či ho uvidíme aj v budúcom roku, zatiaľ nevedno.

„Dostávame ohromnú pozitívnu spätnú väzbu od fanúšikov. Naši fanúšikovia na sociálnych sieťach to milujú. Sú tu však aj takí, ktorí poskytli nejaké komentáre a možno tomu tak úplne neporozumeli alebo to nedokázali oceniť. Aj ich hlasy však vezmeme do úvahy,“ sľúbil Brawn.

Súvisiace články