logo F1online.sk

Tresty, tresty, tresty. Komisári si predvolali jedenásť jazdcov

Po štarte VC Rakúska 2021
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala4. 7. 2021

Réžia pretekov dnes mala čo robiť, aby stihla do priameho prenosu napratať všetky oznámenia o prešetrovaniach či verdiktoch komisárov. A nekončíme ani po pretekoch. Viac ako polovica štartového poľa bude z okruhu odchádzať o čosi neskôr; všetci musia prv zamieriť ku komisárom za najrôznejšie prehrešky.

Komisárska štvorica v zložení Gerd Ennser, Paolo Longoni, Derek Warwick a Water Jobst len počas dnešných pretekov rozdala celkovo sedem päťsekundových trestov. Po dva dostali Sergio Pérez a Júki Cunoda, po jednom Lando Norris, Antonio Giovinazzi a Lance Stroll.

To však ešte nemusí byť všetko. Po pretekoch si s jazdcami naplánovali ešte niekoľko stretnutí. George Russell sa má dostaviť “na koberček” za jeho súboje s Kimim Räikkönenom. V štvrtej zákrute sa mal dvakrát brániť nepovoleným spôsobom, a teda meniť smer jazdy počas brzdenia.

Ďalší na rade sú Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen za incident v poslednom kole, v ktorom sa starí známi parťáci zrazili a vyvolali dvojité žlté vlajky. Nuž a práve tieto dvojité žlté vlajky údajne nerešpektovalo hneď osem pilotov.

A tak komisári od 17:50 až do 19:00 v desaťminútových intervaloch vypočúvajú pilotov jedného za druhým: Carlosa Sainza, Sergia Péreza, Daniela Ricciarda, Charlesa Leclerca, Pierra Gaslyho, Antonia Giovinazziho, Nicholasa Latifiho a ešte aj Nikitu Mazepina.

Koľko trestov dnes ešte padne? Situáciu budeme sledovať.