logo F1online.sk

Verstappen v treťom tréningu deklasoval konkurenciu

Max Verstappen
© Twitter/Honda Racing F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 7. 2021

Max Verstappen na Red Bull Ringu pokračuje tam, kde minulý týždeň skončil. V tréningoch sa príliš „nepretrhne“, no napriek tomu jazdí s prehľadom na čele. Aj v treťom voľnom tréningu absolvoval možno len štyri alebo päť rýchlych pokusov. Obsadil však prvé miesto s náskokom viac ako pol sekundy.

Trvalo to pol hodinu, kým Max prvýkrát vyšiel na trať. Sprevádzali ho veľké ovácie „Orange Army“, ktorá je aj v tomto roku na Red Bull Ringu naozaj v hojnom počte. Výsledný čas 1:04.591s je o viac ako pol sekundy rýchlejší než čas druhého Valtteriho Bottasa.

Mercedes a jeho zákaznícke tímy sa spočiatku zdali veľmi silné. V jednom momente sme mali v najlepšej desiatke až šesť áut s motormi Mercedes. Ku koncu sa však poradie predsa len viac premiešalo. Druhé miesto teda patrí spomínanému Bottasovi, tretie Lewisovi Hamiltonovi, ktorý však opäť o nejaký ten čas prišiel kvôli traťovým limitom.

Dlho sa v najlepšej päťke držali monoposty Ferrari, avšak na rozdiel od konkurencie v samom závere nedokázali zrýchliť. Pred kvalifikáciou teda získal primát najlepšieho zo „zvyšku sveta“ štvrtý Pierre Gasly. Veľmi dobrý čas zajazdil aj piaty Antonio Giovinazzi, ktorý dokázal zdolať obe Ferrari. Tie evidujeme až v druhej pätici, konkrétne na šiestom (Sainz) a deviatom (Leclerc) mieste.

Nechýbalo ani zopár hodín a výletov mimo trať, avšak bez fyzického poškodenia monopostov. V deviatej zákrute dostal hodiny Júki Cunoda, ktorý od bariéry naozaj nebol ďaleko. Prejazd „štvrtkou“ nezvládol Nikita Mazepin. Do štrku sa v tomto mieste dostal aj Charles Leclerc.