logo F1online.sk

Gasly ani neriešil, či komisári prešetrovali Leclerca: Bolo mi to už jedno

Pierre Gasly s defektom
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala28. 6. 2021

Pierre Gasly v nedeľu odjazdil len jedno jediné kolo. Na rovinke za prvou zákrutou doňho totiž vrazil Charles Leclerc, čím mu spôsobil defekt ľavej zadnej pneumatiky. Komisári incident ani neprešetrovali, čo však pilota AlphaTauri veľmi nevzrušilo. Keď dorazil do boxov, bolo mu to už jedno.

Francúz prichádzajúc do tretej zákruty cítil, že jeho auto už začína “plávať”. Začal preto spomaľovať, no musel byť opatrný, keďže okolo seba mal ešte niekoľko monopostov. Ak by naplno začal brzdiť na vyfučanej pneumatike, mohla sa z toho zrodiť veľká nehoda.

V tretej zákrute sa Gasly ocitol v obkľúčení súperov, ktorí zrejme ani netušili, čo sa Francúzovi stalo. Gasly následne roztočil Antonia Giovinazziho a ťukol ešte aj do Williamsu Nicholasa Latifiho. Keď konečne dorazil do boxov, mechanici zbadali poškodenie zavesenia.

“Jednu zákrutu som odjazdil na štyroch kolesách, nuž a zvyšok kola buď na troch, alebo dokonca len na dvoch,” uviedol Pierre Gasly po pretekoch. “Mal som drobný kontakt s Charlesom, potom pneumatika sfúkla a bolo po všetkom. Bolo to frustrujúce.”

Charles Leclerc sa trestu vyhol a napokon sa dokonca stal jazdcom dňa. Nemal predsa len dostať nejakú penalizáciu? “Úprimne, neviem. Je mi to úplne jedno, pretože my sme už mali po pretekoch. Už by sa nič nezmenilo, keby dostal trest.”

“Je to však veľké sklamanie, pretože sme celý víkend mali dobré auto. Zažili sme skvelú kvalifikáciu a myslím, že sme mali aj veľkú šancu získať veľa bodov. Som sklamaný, že som už nebol v týchto pretekoch,” doplnil mladík z programu Red Bullu.

Riaditeľ pretekov Michael Masi v nedeľu večer vysvetlil, že vyšetrovať celý incident nebolo nutné. “Vnímali sme ho ako súčasť diania v prvom kole. Keď sme zvážili celú situáciu, zaznamenali sme ju, ale nebolo nutné to vyšetrovať.”

Súvisiace články