logo F1online.sk

Gasly je po sobote spokojný, z Q2 postúpil s využitím len jednej sady pneumatík

Pierre Gasly
© Twitter/Scuderia AlphaTauri
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 6. 2021

V súčasnej Formule 1 niet mnoho istôt. Situácia sa z okruhu na okruh a z podujatia na podujatie mení a s ňou aj forma jednotlivých tímov. To však neplatí pre Pierra Gaslyho, ktorý podáva veľmi stabilné výkony a s AlphaTauri sa zakaždým pohybuje v čele stredu poľa. Inak tomu nebolo ani v štajerskej kvalifikácii.

Gasly bol v priebehu celého víkendu veľmi rýchly a svoju rýchlosť pretavil aj do kvalifikačného výsledku. V nedeľných pretekoch odštartuje zo šiesteho miesta, hneď za penalizovaným Valtterim Bottasom. To nie je zlý výsledok, najmä ak uvážime, že Pierre vynechal celý druhý voľný tréning pre problém s pohonnou jednotkou.

„Som veľmi spokojný, keďže v piatok sme trochu stratili pôdu pod nohami a vynechali celý druhý tréning. Dnes sme teda mali množstvo práce v snahe dotiahnuť sa,“ povedal Gasly. „Napriek tomu sme kvalifikáciu zvládli na výbornú, a to od začiatku až do konca. Z Q2 sa mi podarilo postúpiť s využitím len jednej sady pneumatík, čo sa mi skutočne ešte nepodarilo.“

„Bola to teda naozaj, naozaj pozitívna kvalifikácia. Sme v dobrej pozícii, aby sme v pretekoch mohli zabojovať o skvelé body,“ dodal Gasly.

Avšak podarí sa to? Veď francúzsky pretekár vynechal celý druhý voľný tréning, ktorý je z hľadiska pretekového tempa kľúčový. Dokáže AlphaTauri preniesť svoju kvalifikačnú rýchlosť aj do pretekov?

„To je dobrá otázka,“ povzdychol si Gasly. „Máme nejaké dáta z Júkiho dlhých jázd v druhom voľnom tréningu. Do pretekov tak ideme s drobným otáznikom a vieme, že s teplotami to nebude jednoduché. Takisto vieme, že degradácia je pomerne veľká. Počul som tiež, že by mohol prísť nejaký dážď, takže nakoniec všetko môže byť inak.“

Súvisiace články