logo F1online.sk

Abiteboul potvrdil rokovania s „veľkými menami“, Alonso sa smeje španielskym médiám

Cyril Abiteboul
© Renault Sport F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 7. 2020

Akonáhle sa objaví čo i len teoretická možnosť, že by sa Fernando Alonso mohol vrátiť do Formuly 1, médiá na Pyrenejskom polostrove idú priam z kože vyskočiť. Tento týždeň dokonca prišli s informáciou, že dohoda s Renaultom je už na svete. „El Nano“ sa nad celou touto situáciou len ironicky pousmial.

Faktom je, že tím z Enstone hľadá pilota pre sezónu 2021. Daniel Ricciardo dal francúzskej automobilke rýchle zbohom a podpísal s McLarenom. Kto bude teda partnerom Estebana Ocona v budúcej sezóne? Možnosti sú naozaj široké, od najskúsenejších veteránov až po mladíkov z akadémie. A viac svetla nepriniesol ani obšírny opis Cyrila Abiteboula o tom, aký by vlastne mal byť Danielov nástupca.

„Potrebujeme rýchleho pilota, potrebujeme talentovaného pilota a potrebujeme pilota, ktorý rozumie nášmu tímu a dobre zapadne do projektu Renaultu. Sme veľmi otvorení v tom, aký náš tím je. Sme v mnohých smeroch unikátni, zároveň bezvýhradne lojálni F1 a stále ešte mladý tím,“ povedal Abiteboul.

„Potrebujeme niekoho, kto tomu všetkému rozumie a dokáže pochopiť hodnotu našej práce, našej snahy a morálky, ktoré do toho investujeme. Tým samozrejme nechcem povedať, že to Daniel nechápe, to určite nie. Hovorím to čisto z pohľadu do budúcnosti.“

„Diskutujeme s niekoľkými menami, niektorými veľkými menami i niektorými menej známymi. Necháme si však čas na rozmyslenie, chceme sa uistiť, že nájdeme niekoho, kto k nám zapadne,“ dodal.

Kto by teda mohol tvoriť potenciálny zoznam? Sebastian Vettel novinárom v Rakúsku povedal, že momentálne nevedie žiadne rokovania s ktorýmkoľvek záujemcom. Renault má tiež v zálohe dvoch veľmi zaujímavých mladíkov Kuan-jü ČouaChristiana Lundgaarda. Najmä Čou, ktorý by sa mohol stať vôbec prvým Číňanom vo Formule 1, by pre Renault mohol byť dobrou voľbou, samozrejme v prípade, že sa v tejto sezóne F2 umiestni vysoko. Možno by to francúzskemu tímu prinieslo aj nejakého veľkého investora.

Podobné atribúty, o akých hovoril Abiteboul, však spĺňa aj taký Fernando Alonso, ktorý sa už k špekuláciám aj stihol vyjadriť. Vo štvrtok sa totiž v španielskych médiách objavila informácia, že dohoda s Renaultom je už prakticky na svete.

„Nuž, napoludnie napísali, že tím mi povedal nie, a potom večer napíšu, že za nich budem jazdiť, a to dokonca ešte v roku 2020!“ napísal Alonso. „Mám namierené na Indy 500, ak bude treba niečo oznámiť, tak to oznámim.“