logo F1online.sk

Červené vlajky Räikkönenovi nedajú pokoja, opäť na ne doplatil

Kimi Räikkönen
© Twitter/Alfa Romeo
Milan Kubala
Milan Kubala20. 6. 2021

Kimimu Räikkönenovi kvalifikácia nevyšla a i napriek tomu, že Júki Cunoda a Lance Stroll nezajazdili ani jedno merané kolo, Fín obsadil celkovo len sedemnástu priečku. Niektorí ho už preto začali posielať do dôchodku, no majster sveta z roku 2007 pripomenul, že opäť ho o lepší výsledok obrali červené vlajky.

Tie sme mali v prvej časti kvalifikácie hneď dve. Najskôr po Cunodovej nehode, nuž a ďalšia sa objavila v samotnom závere, keď Mick Schumacher vyletel z trate a rozbil svoj monopost. Pre mnohých jazdcov, ktorí mali rozbehnuté rýchle kolá, to znamenalo, že už svoj čas nezlepšili.

Kimi Räikkönen bol jedným z nich, zopakovala sa teda podobná situácia ako v Monaku a Baku. “V poslednom čase sa zdá, že červené vlajky mi zničia každé moje kolo,” povedal novinárom po kvalifikácii. “Bol som v dobrom kole, mal by som dobrý čas, ale potom sa objavila červená vlajka a bolo po všetkom.”

Do Q2 tak debutovo postúpil Mick Schumacher. Najskúsenejší pilot v padoku sa už so situáciou zmieril. “Koniec-koncov, zmeniť to už nemôžeme. Sedemnáste miesto na štarte nie je ideálne, ale nedeľa je nový deň: v piatok vyzerala byť naša preteková rýchlosť OK, pokúsime sa teda z tejto soboty plnej sklamania získať nejaký výsledok.”

Antoniovi Giovinazzimu sa darilo o čosi viac. Postúpil do Q2, no v priebehu jázd si myslel, že ešte bude mať k dispozícii viac času, kvôli čomu nezmanažoval svoje jazdy úplne na jednotku. Napokon mu na jedenáste miesto chýbala necelá desatinka. Štartovať teda bude trinásty za Estebanom Oconom a Sebastianom Vettelom.

“S výsledkom môžeme byť spokojní. Naším cieľom bolo jedenáste miesto, aby sme boli blízko TOP10, ale nie priamo v nej. Vedeli sme, že mäkká zmes nebude dobrá na preteky,” vysvetlil Giovinazzi. “Takmer sme tento cieľ aj trafili. Boli sme veľmi blízko autám pred nami. V nedeľu máme o čo hrať.”

Súvisiace články