logo F1online.sk

AlphaTauri: Skutočne nerozumieme, prečo sme boli celý víkend takí rýchli

Pierre Gasly
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko16. 6. 2021

Taliansky tím AlphaTauri podal na podujatí v Baku prekvapivo dobrý výkon. Pierre Gasly sa umiestnil na pódiu a tímový kolega Júki Cunoda obsadil siedme miesto, pričom ide o jeho najlepšie umiestnenie v tejto sezóne. Napriek úspechu, tím zatiaľ nepozná odpovede na skvelý výkon z posledných pretekov.

Francúzsky pretekár odviedol skvelý výkon už v kvalifikácii, kde sa umiestnil na štvrtom mieste. Na prvého Charlesa Leclerca však strácal len 0,3 sekundy.

Po dobrých výkonoch tímu AlphaTauri v Bahrajne nasledoval mierny pokles v Portimau a Barcelone. Pierre Gasly sa však vrátil na vlnu bodových umiestnení šiestym miestom v Monaku a tretím miestom v Baku.

Vo svojej reakcii na výkony AlphaTauri, Gasly po pretekoch v Baku povedal: „Máte mnoho otáznikov, ktoré musíte pochopiť, keď sa to zhorší, ale keď to ide tak dobre? Skutočne nerozumieme, prečo sme boli celý víkend takí rýchli. Musíme to však pochopiť, pretože ak to vieme kdekoľvek zopakovať, myslím si, že to môže našu sezónu výrazne zmeniť, takže … teraz je čas na oslavu, užite si tento okamih.“

„Som šťastný a bohužiaľ tu nemám nikoho, priateľov ani rodinu, aby som to oslávil. Mám svoj tím a som si istý, že veľká časť tímu už odišla do Veľkej Británie. Budem oslavovať s chalanmi, ktorí tu stále sú, ale je to neuveriteľný, naozaj neuveriteľný deň pre celý tím,“ pokračoval Pierre Gasly.

Šéf tímu AlphaTauri, Franz Tost, pochválil Gaslyho za jeho konzistnentné výkony v priebehu aktuálnej sezóny a to aj napriek problémom, ktoré mal tím s nastavením auta.

„Pierre bol od samého začiatku veľmi konkurencieschopný,“ povedal Tost. „Ak si pamätáte, v Bahrajne bol na piatej pozícii v kvalifikácii, neskôr v pretekoch mal, bohužiaľ, kolíziu s Ricciardom a ak si dobre pamätám, stratil predné krídlo, ale stále bol tam.“

„Keď sme sa trápili, boli za tým technické dôvody. Nedokázali sme správne nastaviť auto, či už z pohľadu pneumatík alebo po stránke aerodynamiky, a potom, samozrejme, nemohol predviesť výkon,“ pokračoval 65-ročný Talian.

„Pierre predvádzal vo všetkých pretekoch fantastický výkon, a to aj v Monaku. Dôvod, prečo nemohol skončiť na piatej pozícii, bol ten, že sme mali problém včas zahriať pneumatiky, tvrdé pneumatiky a tak trochu stratil pri jeho prvom kole po prezutí. Preto ho Vettel a ostatní mohli predbehnúť. Ale ak sa pozriem na jeho výkon, musím povedať, že odvádza skutočne dobrú prácu,“ uzavrel Franz Tost.

Súvisiace články