logo F1online.sk

Kvjat s tajomným vyjadrením: Niekto mi chce zavolať, ale nemôže…

Daniil Kvjat a Franz Tost
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 6. 2021

Daniil Kvjat musel vlani po druhýkrát vo svojej kariére opustiť Formulu 1. Mohol by sa mu podariť ďalší úspešný comeback? Niečo také hraničí s malým zázrakom, no ruský pretekár nestráca nádej. Do F1 sa chce opäť vrátiť a ako sám hovorí, ideálne „v úplne inom prostredí než v akom bol predtým“.

Daniil Kvjat vlani od úvodu ročníka nestačil tempu Pierra Gaslyho, ktorý s AlphaTauri dokázal dokonca zvíťaziť. Ku koncu sezóny sa jeho tempo zlepšovalo, avšak na udržanie sedačky to nestačilo. Red Bull s Hondou totiž veľmi túžili dostať do Formuly 1 japonského pretekára a tak sa aj stalo. Rodákovi z Ufy teda neostáva nič iné, než čakať na svoju tretiu šancu.

„Chcem v roku 2022 pretekať, nech to už bude kdekoľvek,“ vyhlásil v rozhovore pre Motorsport.com Daniil Kvjat. „Formula 1 mi prirodzene napadá ako prvá, hlavne preto, že stále mám pocit, že tam zostal nejaký ten potenciál. Snáď by sa to mohlo podariť v úplne inom prostredí než v akom som bol predtým. Takúto príležitosť by som naozaj rád dostal.“

„Niekedy je to však skrátka len o tom, či príležitosť dostanete alebo nie. Uvidíme už čoskoro, najbližšie mesiace budú v tomto smere kľúčové,“ povedal Kvjat, ktorý samozrejme nevylúčil ani ostatné série.

Ruský pretekár sa v nedávnom rozhovore vyjadril aj o možnosti návratu do kádra Red Bullu (písali sme o tom tu) a opätovnom spojení s Helmutom Markom. Túto otázku dostal pochopiteľne aj od redaktorov Motorsportu. „Moje číslo má, ak by ho potreboval,“ smeje sa Kvjat. „Nedávno som poskytol jeden rozhovor, tuším pre F1.com, kde som o tom hovoril. Tak len skopírujte tie slová…“

Rodák z Ufy vtedy povedal, že Helmut Marko by mu možno aj zavolal, lenže jeho hrdosť mu to nedovolí. Znamená to teda, že k jeho opätovnému spojeniu s Red Bullom už nikdy nepríde?

„Nepovedal by som. Vlastne k tomu ani veľa nepoviem. Tejto téme sa už venovalo dostatok pozornosti. Už sa ma na to pýtali minulý týždeň, teraz opäť… Ľudia majú moje telefónne číslo a ja viem, kto by mi chcel zavolať, ale z rozličných dôvodov mi zavolať nemôže. Nechám to teda takto,“ dodal Kvjat.

Súvisiace články