logo F1online.sk

Tost o Cunodovi: Jeho pretekové tempo bolo neuveriteľné

Júki Cunoda
© Red Bull Content Pool
Mirec Somoši
Mirec Somoši10. 6. 2021

Šéf tímu AlphaTauri Franz Tost priznal, že počas Veľkej ceny Azerbajdžanu pociťoval mierne obavy. Bolo to spôsobené tempom Júkiho Cunodu, ktorý predviedol výborný výkon. Tost sa obával, že Cunoda havaruje a v tíme prídu o dôležité body.

Cunoda je momentálne vo svojej prvej sezóne v kráľovnej motoršportu. V minulom roku predvádzal fantastické výkony v F2 a vyslúžil si miesto v tíme AlphaTauri. Hneď na úvodnom podujatí v Bahrajne skončil na výbornom deviatom mieste a pripísal si tak prvé body v F1. Od tej doby sa však japonský mladík trápil a nepodával najlepšie výkony. V Baku sa mu však opäť podarilo zabodovať, čo potešilo aj šéfa tímu Franza Tosta.

„Júki odviedol počas celého víkendu skvelú prácu. Áno, mal malý incident v tretej časti kvalifikácie, ale to sa môže stať, stáva sa to aj oveľa skúsenejším pilotom,“ povedal šéf tímu AlphaTauri. Cunoda havaroval počas Q3, do ktorej sa mu podarilo prebojovať prvýkrát v kariére. Tost uviedol, že Cunodova rýchlosť v pretekoch bola ešte pôsobivejšia ako počas kvalifikácie.

„Jeho pretekové tempo bolo niekedy neuveriteľné. Skutočne som sa obával, že sa niečo stane, pretože bol naozaj rýchly. Je na veľmi dobrej ceste. Myslím si, že aj v druhej polovici sezóny prinesie nejaké dobré výsledky, bude o niečo skúsenejší a najmä budeme jazdiť na okruhoch, ktoré pozná. Veľmi sa zlepšil, nesmieme zabudnúť na to, že toto je jeho prvé vystúpenie v Baku.“

„Samozrejme, v Bahrajne získal dva body, keď skončil na deviatom mieste, ale trať poznal celkom dobre z F2, no a potom sme tam aj testovali. Mohli sme teda nájsť dobré nastavenie monopostu. Prišli sme však sem do Baku, nepoznal trať, no okamžite sa s ňou dobre oboznámil. Štartoval zo siedmej pozície a skončil na siedmom mieste. Pre mňa to bola naozaj fantastická práca z jeho strany, vynikajúci výkon,“ uviedol Tost.

V nováčikovi vidí Tost veľký potenciál aj napriek náročným a nie veľmi vydareným posledným podujatiam. Po Veľkej cene Monaka Red Bull presunul Cunodu do Talianska, kde mu šéf tímu AlphaTauri vymyslel nový intenzívny tréningový režim. „Musíme na niektorých veciach popracovať. Vieme o tom, ale som si istý, že dáme všetko dohromady, pretože je to super talent,“ dodal na záver 65-ročný Rakúšan.

Súvisiace články