logo F1online.sk

Marko nie je veľmi spokojný s Cunodom. Sťahuje ho do Talianska

Helmut Marko a Júki Cunoda
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko31. 5. 2021

Výkony 21-ročného japonského nováčika v službách tímu AlphaTauri, Júkiho Cunodu, sú prinajmenšom kolísavé. Na prvý pohľad pokojný, no v kokpite temperamentný pretekár nezvládol ani poslednú veľkú cenu na legendárnom mestskom okruhu v Monaku.

Pilot priznal, že si stanovil vysoké ciele a svoj pohľad pridal aj poradca sesterského tímu Red Bull, Helmut Marko. Ten by chcel Cunodu presťahovať do Talianska, kde sídli aj samotný tím AlphaTauri.

„Začiatok sezóny bol naozaj skvelý, potom sa bohužiaľ začali diať chyby,“ povedal Marko pre Motorsport-total.com.

„Pokúsiť sa prekonať (Lewisa) Hamiltona na mokrej trati v Imole bol odvážny manéver a samozrejme sa skončil bez možnosti bodového zisku po dokončení pretekov,“ pokračuje Helmut Marko. „V kvalifikácii, opäť počas toho víkendu, urobil chybu, ktorú by som nazval drzou.“

„V Monaku sme zdôraznili, aké je dôležité nerobiť chyby vo voľnom tréningu. Ale v druhom tréningu narazil na to, čomu hovorím krivka (výjazd z „bazénu“), a táto nehoda mu vzala jeho progres, aby dosiahol lepší výsledok v kvalifikácii,“ hovorí 78-ročný Rakúšan.

„Teraz sme sa rozhodli, že sa presťahuje do Talianska. Júki sa musí sústrediť a naučí sa, že Formula 1 je najťažší šampionát v rámci motoršportu, a preto musí byť jeho práca a jeho prístup rovnako profesionálny,“ prezradil Helmut Marko. „Franz (Tost) bude dohliadať a organizovať jeho každodenný život. Júkiho čaká veľa tréningov, jázd na motokárach a veľa práce po boku tímu.“

„Po chybách, ktoré urobil, verím, že utrpelo aj jeho sebavedomie a dúfame, že o čosi viac kontrolovaný život, ktorý ho v Taliansku čaká, ho môže uviesť na správnu cestu. Vieme, že tu je potenciál, ale potrebujeme aj správny rast,“ uzavrel svoje vyjadrenia Marko.

Súvisiace články