logo F1online.sk

Leclercova prevodovka to prežila, konečný verdikt padne v nedeľu

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala22. 5. 2021

Na túto informáciu čakali fanúšikovia Ferrari už od konca kvalifikácie. Mechanici talianskeho tímu po rozobratí prevodovky a jej prvotnej inšpekcii vyrukovali so skvelými správami pre všetkých tifosi. Prevodovka Charlesa Leclerca, zdá sa, tvrdý náraz ustála.

Charlesovi Leclercovi hrozila výmena prevodovky a potenciálne i nového šasi. V prípade nového šasi by Monačan štartoval z boxov, ak by stačilo vymeniť prevodovku, tak by prišiel o päť priečok a z pole position by spadol až na šieste miesto pred Lewisa Hamiltona. A hoci zatiaľ nie je tento scenár úplne vylúčený, jeho pravdepodobnosť je už podstatne menšia.

“Prvotná analýza prevodovky na aute Charlesa Leclerca nevykázala žiadne vážne poškodenie,” prezradilo Ferrari v tlačovom stanovisku. “Do ďalších kontrol sa pustíme zajtra ráno. Vtedy padne aj konečné rozhodnutie ohľadom použitia tejto prevodovky v pretekoch.”

Na úplnú definitívu tak budeme ešte čakať. Ak sa však v nedeľu objaví čo i len drobná pochybnosť o stave prevodovky, podľa Mattiu Binotta dôjde k jej výmene. Ferrari nechce nič nechať na náhodu.

“Nie, nebudeme hazardovať. Po takejto kvalifikácii je pre nás dôležité maximalizovať bodový zisk do šampionátu, na to potrebujeme, samozrejme, dokončiť preteky,” uviedol Binotto.

“Spoľahlivosť bude kľúčová, spoľahlivosť bude prioritou. Ak budeme mať akékoľvek pochybnosti, určite ju vymeníme a opravíme to,” doplnil.

Súvisiace články