logo F1online.sk

Cunoda sa ospravedlnil za svoje vyjadrenia: Z auta som nedokázal dostať maximum

Júki Cunoda
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 5. 2021

Od japonského pretekára v službách AlphaTauri Júkiho Cunodu mal nejeden expert pred štartom novej sezóny veľké očakávania. Tie sa síce zatiaľ nenapĺňajú, no tento chalan je ešte stále len na začiatku svojej cesty, na ktorej bude musieť zapracovať aj na svojej komunikácii a vyjadrovaní.

Cunoda v kvalifikácii na Veľkú cenu Španielska nezvládol svoju úlohu a nedokázal AlphaTauri pretlačiť do Q2. Jeho auto na to pritom určite po výkonnostnej stránke malo. Pred novinármi sa potom vytasil s veľmi zvláštnym vyjadrením na adresu svojho monopostu.

„Moja spätná väzba je zakaždým dosť odlišná v porovnaní s tímovým kolegom,“ hovorí Cunoda zmätene. „Je to pre mňa dosť veľký otáznik, pretože to vyzerá, akoby sme ani neboli v tom istom aute. Samozrejme, že obe autá sú rovnaké, ale majú príliš odlišné charaktery.“

„Možno je to spôsobené odlišným jazdeckým štýlom, ale neviem, nerozumiem čo sa stalo a prečo mám také problémy,“ dodal Cunoda.

Júki potrebuje zapracovať na svojej rétorike. Po svojom vypadnutí si ako vždy poriadne zanadával. Takisto v treťom voľnom tréningu ho musel schladiť jeho inžinier. Na rozdiel od svojich juniorských čias mu Cunoda aspoň bez okolkov neodvetil, aby sklapol, čo sa vo Formule 2 a Formule 3 naozaj stalo.

Jeho „komunikačné schopnosti“ dosť pikantne na Twitteri okomentoval aj Marcus Ericsson: „Raz alebo dvakrát to ešte bola sranda, ale už to začína byť za čiarou. Nadáva, sťažuje sa a správa sa ako malé decko, ktoré nedostalo cukrík. Mal by sa sústrediť na to, aby zo seba a svojho auta dostal maximum. Je rýchly, no zdá sa, že jeho najväčším nepriateľom je momentálne on sám.“

Cunoda napokon v sobotu večer, či už na popud svoj alebo niekoho iného, zverejnil na sociálnej sieti vyhlásenie, v ktorom sa tímu za svoje reči ospravedlnil.

„Mám veľké šťastie, že mám okolo seba partiu veľmi talentovaných a pracovitých ľudí, ktorí makajú na mojom aute. Chcem sa im ospravedlniť za moje dnešné komentáre. Nedokázal som z auta dostať maximum a bol som frustrovaný. Spolu s inžiniermi zanalyzujeme dáta, aby sme sa uistili, že zajtra to bude lepšie,“ napísal Cunoda.

Súvisiace články