logo F1online.sk

Callum Ilott sa predstaví už v Portimau. Ako rezervný jazdec Alfa Romeo

callum-ilott-alfa-romeo (1)
© Motorsport.com
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko28. 4. 2021

22-ročný britský jazdec pôsobil ešte v minulom roku v sérii F2, ako jazdec tímu UNI-Virtuosi. Teraz sa naňho môžeme tešiť aj vo Formule 1. Predstaví sa už v prvom tréningu pred veľkou cenou v Portimau, ako nový rezervný jazdec tímu Alfa Romeo.

V tíme Alfa Romeo doplní Callum Ilott poľského pretekára Roberta Kubicu. Britský pretekár ho bude zastupovať najmä počas Robertovej neprítomnosti a naopak Kubica bude zastupovať Ilotta počas jeho povinností v sérii GT World Challenge Europe Endurance Cup.

Ilott už má skúsenosti s monopostom Formuly 1 aj z minulosti. Má za sebou testovanie okruhu v Barcelone, ale aj avizovanú účasť na prvom tréningu v tíme Haas, ktorý sa však nakoniec neuskutočnil z dôvodu nevyhovujúceho počasia.

„Som skutočne šťastný, že sa pripojím k tímu aj v tejto sezóne a rád by som sa poďakoval spoločnosti Alfa Romeo Racing ORLEN a Ferrari Driver Academy za dôveru, ktorú do mňa vložili,“ uviedol Ilott.

„Dve stretnutia, ktoré som absolvoval s tímom v posledných dvoch rokoch, boli nesmierne užitočné, aby som si zvykol na to, ako funguje tím Formuly 1, a som si istý, že dokážem zvládnuť moju novú úlohu jedného z rezervných jazdcov tímu Alfa Romeo Racing ORLEN,“ pokračuje mladý britský pretekár. „Nemôžem sa dočkať, až budem v aute a pomôžem tímu pokračovať v ich pokroku.“

V minulej sezóne Formuly 2 skončil Ilott druhý. Zaostal o 14 bodov za Mickom Schumacherom, ktorý si tak vyslúžil miesto v tíme Haas. Hneď za Ilottom skončil na treťom mieste so stratou jedného bodu Júki Cunoda, v súčasnosti jazdec tímu AlphaTauri.

„Som veľmi rád, že môžem privítať Calluma v našom tíme,“ uviedol šéf tímu Alfa Romeo Frédéric Vasseur. „Jeho cesta juniorskou sériou bola pôsobivá a je bezpochyby jedným z najtalentovanejších mladých jazdcov, ktorý sa tam ukázali.“

„Pracoval s nami už predtým, a zakaždým zanechal pôsobivý dojem vďaka svojej pracovnej morálke a dobrej spätnej väzbe. Nepochybujem o tom, že bude veľmi dobrým partnerom k Robertovi Kubicovi, ktorí nebude k dispozícii na všetkých podujatiach z dôvodu svojich ďalších pretekárskych aktivít,“ hovorí 52-ročný šéf tímu Alfa Romeo.

„Callum bude mať nabitý program a my sa nemôžeme dočkať, až ho tento víkend opäť uvidíme na trati,“ uzavrel Vasseur.

Súvisiace články