logo F1online.sk

Suzuka predĺžila zmluvu o ďalšie tri roky

Suzuka, Japonsko
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 4. 2021

Veľká cena Japonska zotrvá na trati v Suzuke aj v rokoch 2022, 2023 a 2024. Zmluva jedného z najpopulárnejších okruhov súčasnosti mala vypršať po tejto sezóne. Promotéri však v sobotu oficiálne potvrdili jej predĺženie o ďalšie tri roky.

Suzuka je pravidelným miestom konania Veľkej ceny Japonska už od roku 1987. V krajine vychádzajúceho slnka nemá v podstate žiadnych konkurentov a vo všeobecnosti sa predĺženie kontraktu očakávalo. To bolo potvrdené tento víkend.

“Som naozaj rád, že Formula 1 bude pokračovať na okruhu v Suzuke aj v nasledujúcich troch rokoch,” povedal šéf Formuly 1 Stefano Domenicali. “Japonsko má v srdciach fanúšikov F1 zvláštne miesto a Suzuka bola dejiskom mnohých legendárnych momentov tohto športu. Na tomto okruhu sa celkovo rozhodlo o jedenástich tituloch majstra sveta.”

Napriek odchodu Hondy po tejto sezóne zostáva Japonsko jedným z hlavných objektov záujmu Formuly 1. Navyše, automobilka možno odchádza, no po rokoch má táto krajina na rošte svojho zástupcu, mladíka Jukiho Cunodu.

Po nedávnom potvrdení Miami sa nám kalendár pre rok 2022 pomaly finalizuje. Okrem talianskej Imoly a portugalského Algarve nemá z tohtoročných podujatí zmluvu pre budúci rok ešte Abú Zabí, Monako, Singapur, Barcelona a Austin. S Miami a saudskou Džiddou je pod zmluvou dokopy sedemnásť veľkých cien.