logo F1online.sk

Honda o zrušení VC Japonska: Sme obzvlášť sklamaní

Honda, ilustračné
© Red Bull Content Pool
Ladislav Király
Ladislav Király18. 8. 2021

Predstavitelia Hondy prijali správu o zrušení tohtoročnej Veľkej ceny Japonska so sklamaním. Verili, že domácim fanúšikom predvedú parádnu šou a všetko malo byť o to napínavejšie, že spoločnosť so svojim pretekárom Maxom Verstappenom bojuje o titul.

Z pretekov v Suzuke však kvôli rozhodnutiu japonskej vlády nič nebude. Tá chce naďalej postupovať opatrne a zodpovedne, pričom po stránke COVIDu nechce nič riskovať.

„Bohužiaľ ani druhý rok po sebe nebude možné zorganizovať Veľkú cenu Japonska v Suzuke,“ povedal šéf Hondy pre značku a komunikáciu Kodži Watanabe. „Ako Honda sme obzvlášť sklamaní, pretože ide o posledný rok nášho formulového projektu. Vieme, že na návštevu podujatia sa tešilo veľmi veľa fanúšikov.“

„Sezóna 2021 smeruje k vzrušujúcemu vyvrcholeniu a odvedieme všetko pre to, aby sme dosiahli náš cieľ, ktorým je víťazstvo v šampionáte. Dúfame, že naši fanúšikovia nás budú naďalej podporovať.“

„A napokon, ako titulný partner tohto podujatia, by sme sa chceli poďakovať MOBILITYLANDu a Formule 1 za to, že až do posledného okamihu veľmi tvrdo pracovali na tom, aby sa pokúsili zorganizovať túto veľkú cenu,“ dodal Watanabe.

Z pohľadu “efjednotky” ako takej je situácia o to komplikovanejšia, že Japonsko malo pomôcť aj ako pomoc pre Britov, ktorí budú po Veľkej cene Turecka nútení nastúpiť na desaťdňovú karanténu. Tú by si prečkali v Suzuke a domov by sa vrátili „čistí“.

Takto bude nutné nájsť po Turecku iné podujatie, kde by mohli tieto dni prečkať. Vieme, že Mexiko ani Brazília to určite nebudú môcť byť, pretože aj pri návrate z nich platí povinnosť desaťdňovej karantény.

Problémy okrem toho môžu byť aj s Veľkou cenou USA v Austine, pretože v celom Texase sú už plné nemocnice. Ako jedna z možných náhrad sa spomína Katar, prípadne druhé preteky v Bahrajne.

Súvisiace články